WordPress 4.4: soms gaat het echt fout en heb jij toch een rustige Kerst

WordPress 4.4 update geeft problemen met updaten van plugins en thema's. Daarom adviseren wij te wachten op update 4.4.1

Onlangs kwam WordPress 4.4 uit. Natuurlijk gaan wij gelijk aan de slag als er een nieuwe versie van WordPress uit komt. Alleen merk jij dat niet altijd.

En weet je waarom dat goed voor je is?

Omdat dingen soms helemaal in de soep draaien!

Het eerste dat wij doen is het op onze site uit proberen. Als het daar goed gaat gaat het op de meeste websites wel goed.

Maar dat ging het niet…sterker nog, de hele site ging kapot. Bij andere proefsites kregen we hetzelfde resultaat.

Het blijkt dat in diverse gevallen de update naar WordPress 4.4 veroorzaakt dat je verder helemaal niets meer kunt updaten, anders dan door een zeer arbeidsintensief proces van het verwijderen van een plugin en hem dan weer handmatig uploaden.

Je begrijpt dat dit met honderden sites en vele duizenden plugins onder ons beheer meer dan een dagtaak is.

Onderzoek wees uit dat dit iets is dat bij meer mensen gebeurt, afhankelijk van de server configuratie. WordPress is er van op de hoogte en werkt er aan, kijk hier maar eens hoe dat werkt. Daarom hebben we besloten deze update van WordPress 4.4 even achterwege te laten en de WordPress 4.4.1 af te wachten waarin dit gefixt wordt.

Is er alleen een probleem met WordPress 4.4?

Misschien heb je ook gemerkt dat er een tijdje geen FTP-upload mogelijk was. Dat kwam omdat wij om te beginnen zagen dat er pogingen gedaan werden om de server via FTP-te benaderen door malafide sujetten die er zeker niets te zoeken hadden. Maar daarnaast ontvingen wij ook berichten over deze manier van binnendringen die op een andere server configuraties zeker tot schade geleden heeft.

Omdat wij het zekere voor het onzekere wilden nemen hebben wij de FTP tijdelijk even helemaal dicht gezet. Inmiddels is duidelijk dat onze server niet in gevaar is geweest en staat de FTP weer open.

Al met al zijn we blij met onze systemen die het mogelijk maken om jullie sites veilig te houden.

Blijft staan: bezint eer ge begint

Je kunt nu dus zelf weer aan de slag met jouw systemen. Maar blijft staan dat je goed na moet denken voor je iets op jouw website zet. Kijk voor meer achtergrond informatie over veiligheid ook op andere berichten die we daarover plaatsten:

Dus heb je nu een rustige Kerst…?

Lijkt ons wel. We’ve got you covered!

Rest ons nog jullie hele fijne kerstdagen te wensen en als je even een vakantie neemt: rust lekker uit en tot volgend jaar!

En mocht jij nog goede tips of gewoon een vraag hebben over veiligheid op jouw WordPress website: deel deze hieronder in het reactieveld. Samen houden we de boeven buiten de deur en jouw websites draaiend!

Sharing is Caring!

Saskia Frankena

“Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt.” Met een achtergrond in de ICT en het onderwijs breng ik deze twee werelden samen. Handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede technische oplossing. Een oplossing die jouw business ook echt helpt.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: