WordPress 3.5 van wow naar WOW!!!

Voor WordPress-fans, zoals wij bij Biz2Web, is een nieuwe release van WordPress altijd iets waar we naar uit kijken. Natuurlijk hadden we al een beetje meegekregen wat er aan zat te komen, maar om het cadeautje dan echt uit te mogen pakken op de testsite en te kijken wat er in zit…

En….het is niet wow….

…..het is WOW!!

Bij WordPress luisteren ze goed naar de wensen van de gebruikers en het resultaat is zichtbaar. Wat mij het meest aanspreekt is de rust die er in sommige gedeeltes gekomen is. Maar meer nog dat het intuïtief veel beter loopt.

Wat betekent dit voor jou?

Er is natuurlijk ook veel veranderd wat zich meer aan de achterkant afspeelt, maar er zijn een aantal dingen die ook jou gelijk op zullen vallen:

Mediabeheer

Na jaren van ronddarren in WordPress kon ik wel goed overweg met het mediabeheer gedeelte van WordPress. Maar ik merkte wel aan mensen die het nieuw gingen leren dat het niet altijd even overzichtelijk was. Foto’s uploaden, ze invoegen als afbeelding of als uitgelichte afbeelding…de link van het plaatje verkrijgen…gedoe.

Daar hebben ze naar geluisterd bij WordPress. En ik moet zeggen: het is een veel overzichtelijker, rustiger en vooral intuïtiever onderdeel geworden.

Media Upload in WordPress 3.5 | Easy WordPress Website

Gallery

Maar wat ik echt gaaf vind is dat het nu zo makkelijk is geworden om een gallery aan je pagina of blog toe te voegen. Gewoon de afbeeldingen aanklikken. Verplaatsen kan door ze heen en weer te slepen.

Ik ben er van overtuigd dat er snel allerlei mensen op zullen springen om hier voor plugins te ontwikkelen. Waarmee de mogelijkheden en uiterlijkheden uitgebreid worden. Maar zeker voor de beginnende WordPress gebruiker is dit al een hele verbetering.

Uitgelichte Afbeelding

De uitgelichte afbeelding kon je natuurlijk altijd al toevoegen. Maar intuïtief nodigde de knop “invoegen in in bericht” altijd weer harder uit dan het linkje “invoegen als uitgelichte afbeelding”. Kon je weer overnieuw beginnen. Nu is er een apart item voor gekomen in het keuzemenu van het Mediabeheer gedeelte. Je kiest nu dus vooraf in plaats van achteraf.

Achteraf bewerken van afbeeldingen

Ook het na uploaden bewerken van een afbeelding is zoveel makkelijker en intuïtiever geworden.

Klik op de knop “bewerken” onder de afbeelding in de media bibliotheek en je krijgt een aantal icoontjes te zien waarmee je makkelijk bijsnijt, roteert en spiegelt en vergroot of verkleint.

Afbeelding bewerken in WordPress 3.5 | Easy WordPress Website

Twenty-twelve thema

Het thema heeft een behoorlijke minimalistische uitstraling gekregen. De grote zwarte menubalk is verdwenen en daarvoor in de plaatst is een lean and clean menu gekomen boven de header afbeelding.

Maar….twee ander features trekken dit thema pas echt de nieuwe tijd in.

Responsive thema

Twenty Twelve is echt responsive geworden. Het kon natuurlijk niet uitblijven met de hoeveelheid mensen die websites tegenwoordig op tablets en smartphones bekijken. Dit betekent dat het thema zich qua indeling, formaat en menu aanpast aan het device waarop bekeken wordt.

Een aparte template voor de Homepage

En, ook een logische stap, Twenty Twelve heeft nu de mogelijkheid om de Homepage een andere layout te geven dan de rest van de pagina’s. Met een eigen widget area, die alleen op de Homepage verschijnt. Naast het standaard template en de volledige breedte template een welkome aanvulling.

Video invoegen

Het invoegen, of beter embedden, van video’s was goed te doen met een plugin als Youtuber. Nu echter, hoef je alleen nog maar de url van de video in de url-balk te kopiëren en te plakken in jouw bericht. En….Wordpress maakt er zelf een ge-embedde vido van. Ik heb het geprobeerd…fluitje van een cent!

Zo wordt het gebruik van video’s wel een heel stuk makkelijker. Slim van WordPress, want video-marketing wordt steeds belangrijker.

Notatie Bericht

Notatie Bericht in WordPress 3.5 | Easy WordPress WebsiteAls laatste opvallende toevoeging biedt WordPress nu de mogelijkheid om aan te geven wat voor soort informatie een toegevoegd bericht is.

Of het een gewoon bericht is, een afbeelding, een quote bijvoorbeeld maakt uit voor hoe het weergegeven wordt.

 

Is dit alles?

Vast niet…nee, eigenlijk is er nog wel meer, maar dit zijn de meest in het oog lopende verbeteringen. Want verbeteringen mag je wel noemen.

Ik ben benieuwd hoe jij de nieuwe WordPress 3.5 ervaart…gaat het jouw online aanwezigheid verbeteren?

 

 

Bij Biz2Web geloven wij dat iedereen zijn eigen podium verdient

Of je laat het doen

Het kan natuurlijk zijn dat je er liever voor kiest om je website te laten bouwen. Bijvoorbeeld omdat het gewoon niet jouw ding is of omdat je er geen tijd voor hebt. Eigenlijk dus omdat het je afhoudt van jouw core business.

In dat geval kun je natuurlijk terecht bij Biz2Web. Wij helpen je graag om jouw WordPress Website optimaal te laten draaien en de ultieme website te laten zijn voor jouw eigen online podium.

 

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: