Why!? doe je wat je doet?

Why, Golden Circle | Easy Wordpress Website | Biz2Web

Ik heb een bijzondere week achter de rug. Af en toe heb ik van die periodes. Ik kom allerlei interessante mensen tegen, heb mooie gesprekken, doe inspirerende ideeën op. En bovenal: er blijken steeds meer mensen die snappen waarom wij doen wat we doen.

Afgelopen maandag mocht ik assisteren op de TEDxNijmegen. Een groot voorrecht, want naast dat ik bij kon dragen aan een mooi evenement in het Nijmeegse, had ik ook de gelegenheid om met vele mensen een gesprek aan te knopen. Te praten over wat zij doen en te vertellen over wat wij doen. En vele inspirerende sprekers te horen en zien.

Veel ondernemers, vernieuwers, inspirators en durvers en doeners.

Één van de dingen die mij opviel in al die gesprekken was dat iedereen met een mooi idee een hele sterke WHY had. Er was een duidelijke motivatie, een duidelijk beeld van iets waarmee zij anderen kunnen helpen van waaruit ze zijn gaan kijken naar hoe en wat.

Een mooi voorbeeld hierin vond ik Jack Andraka en Remco Bloemen. Beiden werden ze in hun omgeving geconfronteerd met mensen die een vorm van kanker bleken te hebben. En in beide gevallen bleek ook de tijd die er nodig was om tot die diagnose te  komen een kostbare tijdsverspilling te zijn geweest. En hoewel beiden geen medische achtergrond hebben zijn ze wel op zoek gegaan naar de mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen. Met behulp van alle informatie die nu al beschikbaar is op het internet. Buiten de gebaande paden om dus. En weet je wat? Beiden kunnen wel eens voor een grote doorbraak gaan zorgen. Hou deze jonge mannen in de gaten, zou ik zeggen.

Maar vraag je je wellicht af, wat heeft dat nu met WordPress te maken?

Strikt genomen niets, maar toch…

Het is niet voor niets dat wij met WordPress werken.

Open, transparant en samen…wij geloven dat dat de manier is om met elkaar en met de toekomstige wereld om te gaan. Net als de makers van WordPress. Of Wikipedia, bijvoorbeeld.

En het is niet voor niets dat onderstaand filmpje met Simon Sinek voor ons een inspiratie is.

[ted id=848 lang=nl]

 

Want eerlijk gezegd, ja:
wij geloven dat wij een verschil kunnen maken voor jou en jouw business.
Wij geloven dat iedereen een (online) podium verdient, voor zijn of haar WHY.
Alleen als je die WHY op de één of andere manier over het voetlicht kunt krijgen, gaat jouw boodschap resoneren. Dat is waar wij voor uit bed komen elke ochtend, om ondernemers zoals jij en ik te helpen hun WHY uitgedragen te krijgen in de wereld. Met technische ondersteuning, met het zelf leren doen, met meedenken…

En jij? Heb jij wel eens nagedacht over je WHY?

Of ben je naar aanleiding van deze blog op ideeën gekomen? Ik ben heel benieuwd. Inmiddels vind ik het één van de meest inspirerende dingen om naar te luisteren. Iedereen heeft weer een andere WHY, juist omdat het zo persoonlijk is. Mensen gaan glimmen als ze het er over hebben, hun ware passie komt naar boven.

Ik hoor heel graag wat jouw WHY is, wat is de reden dat JIJ iedere ochtend je bed uit komt? En hoe geef jij jouw WHY vorm, dus wat is jouw HOW en je WHAT?

Weet je het, of wil je jouw idee eens graag tegen het licht houden? Voel je vrij  een reactie achter te laten in het reactieformulier hieronder of deze blog te delen op Facebook, Twitter of LinkedIn.

Hoe meer inspirerende verhalen we zo kunnen verzamelen, hoe meer mensen er ook weer geïnspireerd kunnen raken.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: