Wat ik van Loesje heb geleerd (2)

Schrappen, schuiven en schaven

Oké dus hoe gaat het verder.. na de schrijfbrainstorm omcirkelt iedereen de teksten die hem of haar aanspreken.

 De hilarische teksten zijn al wel duidelijk, die heeft iemand vaak al hardop gezegd of ze is al lezend van haar stoel gerold van het lachen.

Daarna gaat het om de teksten die niet op eigen kracht van het papier af springen. Die teksten hebben een zetje nodig om goed te worden.

Workshop One Liners voor Eénpitters Biz2Web en Schrijfsessies

Eéndagsvlieg of eeuwigheidwaarde

Hiervoor moet je geconcentreerd lezen en soms ook achter de tekst kijken. Soms zit er een betekenis in die je niet bedoelt, maar die wel leuk is. Soms kun je de tekst nog aanpassen om hem duidelijker te maken.

De teksten die net na de schrijfsessie heel erg grappig zijn, zijn lang niet altijd de teksten die uiteindelijk op een Loesjeposter komen. Ze passen vaak bij de sfeer van het moment, ze zijn van het gehalte ‘je had erbij moeten zijn om het te begrijpen.’

Vaak moet het groeien

Dan de andere teksten, je houdt er als het goed is gegaan een stuk of 25 over die ‘iets hebben’. Die teksten schrijf je opnieuw op, zodat je er ook weer opnieuw naar kunt kijken. Liefst met een ander groepje (maar dat lukt niet altijd).

De teksten die goed zijn worden door de meerderheid herkend of één persoon kan heel goed verwoorden waarom deze tekst "Het" heeft.

Wat maakt een Loesjetekst bruikbaar?

  • De tekst schetst een creatief beeld dat de lezer voor zich kan zien/ begrijpen.
  • De tekst overstijgt het onderwerp en geeft een verrassende invalshoek.
  • Loesje staat achter de boodschap van de tekst, vaak kan je één tekst op meerdere manieren lezen, elke manier moet op een bepaalde manier gewenst zijn.
  • Loesje staat achter teksten die mensen opvrolijken, aansporen tot eigen initiatief, aanzetten tot solidariteit, saamhorigheid, vooruitgang, zelfontplooiing en het bevorderen van een creatieve samenleving.

Samen schrappen, schuiven en schaven?

Op 10 november gaan we onder andere one-liners voor elkaar schrijven tijdens een schrijfbrainstorm. Benieuwd wat we nog meer gaan doen? Schrijf je hieronder gelijk in of kijk hier voor meer informatie

Er zijn nog 4 plaatsen vrij!

Nu met LAST-minute korting

Enkele ticket 97  €57*

extra voordelige
Duo ticket €137 €87*

* prijzen excl. btw

Over Hanneke Beld

Ik ben al meer dan vijftien jaar Loesjeschrijver en trainer in het geven van Loesje-schrijfworkshops. Ik heb zelf verschillende methoden ontwikkeld om je schrijfproces creatief op te schudden, zodat je anders gaat kijken naar je bedrijf en je klanten.

Laat een reactie achter: