Traffic genereren en weten waar ze blijven….

Vliegend Spaarvarken | Biz2Web

Geblinddoekt op vliegen schieten met een hagelpistool…je kùnt wat raken, dat wel….Veel traffic-genererende inspanningen van website bezitters kun je daar goed mee vergelijken. Als ze al wat raken is de kans groot dat ze het nooit zien gebeuren. Kun je het beschouwen als een lucky shot.

Hoe zou het zijn als elk schot raak was en je dat van tevoren al wist? 

Gisteren kreeg in een gesprek met onze partners Berend en Henk van Company Fan een mooi inzicht in de schoot geworpen. Zij noemen het de Vijf Pijlers.

Niet dat het om zaken gaat waar ik, en ik denk ook jij, nooit van gehoord hebben, maar het werd ineens een mooi plaatje. Traffic voor jouw website wordt gegenereerd via vijf kanalen:

  • Free
  • Paid
  • Social Media
  • Listbuilding
  • Affiliate.

En eigenlijk weten we dat allemaal wel, hoewel affiliate misschien een wat ondergesneeuwd pijlertje is en paid bij veel mensen een lichte huivering doet ontstaan. Adwords! Dat is toch hartsikke dúúr!!! Misschien niet als je weet wat het doet… als je er je SEO mee kunt optimaliseren.

Vijf Pijlers en een Dak

Toch zul je je van alle vijf rekenschap moeten geven wil je een sluitend en werkend systeem voor jouw site hebben. En dat niet alleen, je wilt ook weten of het werkt….toch? En het nog een keer en nog een keer beter doen…kortom gecontroleerd kunnen herhalen en waar nodig bijsturen.

Afgelopen week gaven wij weer onze Internet Masterclass Academy, onder andere ook over verkeer genereren en vooral ook over meten om te weten.

En ineens realiseerde ik mij dat er veel gepraat wordt over de voorkant… welke techniek gebruik ik, welk tijdstip om te posten, welke plaatjes, etc…Maar veel minder hoor ik mensen over wat er daarna komt, of zou moeten komen, wat is het RESULTAAT eigenlijk.

Bijven mijn bezoekers nu daadwerkelijk langer plakken, kopen ze iets, schrijven ze zich in. Wat voor weg leggen ze af over mijn website? Allemaal vragen die heel goed te beantwoorden zijn met de statistieken van Google Analytics, webmasters of bijvoorbeeld de reports van een mailprogramma als MailChimp...

Alleen we gebruiken het zo weinig. We staan liever met een blinddoek om in het rond te schieten en te roepen dat we er AL-LES aan doen.

En nu de oplossing, DOEN!

Herken je dat? Dan heb je vanaf 16 december geen enkel excuus meer om er zo meer door te gaan. Dan gaan wij er namelijk op ons tweede Internet Boostcamp dieper op in. Dan gá je aan de slag met Facebook, Listbuilding, Affiliate, met als toetje Videomarketing, de rising star binnen de sociale media.

En dan gá je zeker aan de slag met Google Analytics. Je zult er verbaasd van staan hoeveel informatie je daar uit kunt halen. En hoe leuk en makkelijk het blijkt te zijn als je eenmaal weet waar je moet kijken.

En om jullie vast een beetje te porren… ook wij doen aan affliliate marketing… als lezer van deze blog krijg jij de exclusieve beschikking over de kortingscode. Hiermee kun jij jezelf opgeven voor de Internet Boostcamp. Maar je kunt hem ook aan je vrienden en kennissen of de buurman schuin tegenover geven. Iedereen waarvan jij denkt dat zij wel een Internet Boost kunnen gebruiken.

Dat levert je zomaar €25 korting op. En wil jij er nog meer mee verdienen? Vraag dan een eigen kortingscode aan en alleen jouw vriend of kennis krijgt €25 korting, ook jij krijgt van ons €25.

Ben jij een snelle beslisser? Ben jij iemand die graag spijkers met koppen slaat?

Om Sinterklaas een beetje bij te staan geeft Biz2Web ook cadeautjes weg:

Tot en met 30 November profiteer je nog extra van de vroegboekkorting van €50 en betaal je geen,€247 maar slechts €197.

Voor 2 dagen vol met kennis, doen, plezier en succes.

Met mensen uit de praktijk die weten wat ze doen.

Ben jij er ook bij?

Bij Biz2Web geloven wij dat iedereen zijn eigen podium verdient

Of je leert het doen

Is jouw podium een online podium? Behalve met deze site en de Easy WordPress Website-handleiding helpt Biz2Web jou om je eigen online podium te realiseren met o.a. de trainingen in de Internet Masterclass Academy (IMA) of de Internet Boostcamp (IBC).

Of je laat het doen

Het kan natuurlijk zijn dat je de keus maakt om het te laten doen. Omdat het je ding niet is, omdat je er geen tijd voor hebt, of omdat het je afhoudt van je core-business. Ook dan kun je ook altijd terecht bij Biz2Web. Daar helpen wij je graag om jouw WordPress Website optimaal te laten draaien en de basis te laten zijn van jouw eigen online podium.

En voor korte praktische vragen kun je ook altijd terecht bij de Webwise Webinars op dinsdag avond.

We komen je graag tegen!

Saskia & Roel

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

2 comments
Neem deel aan dit gesprek