Ook interessant!! Help je bezoekers te klikken.

Ook interessant- gerelateerde berichten | Biz2Web

Als je zoals wij regelmatig blogt, of je hebt gewoon een website met flink wat pagina’s, dan wil je graag dat mensen verder kijken dan die ene pagina of post waarop ze zijn binnen gekomen. Ze hun weg laten vinden op jouw site.

En daar wil je ze graag bij helpen, toch?

Middelen die je al hebt zijn de tagcloud, een categorie overzicht of meest recente berichten. Deze zitten al standaard in WordPress. In de Widget Area vind je de wdgets om ze mee in je sidebar te tonen. Over de tagcloud en een categorieoverzicht schreef ik trouwens al eerder dit artikel over tags slim gebruiken.

Uiteraard zijn er weer vele plugins geschreven die er voor zorgen dat het allemaal ook nog wat mooier of uitgebreider kan dan WordPress standaard aanbiedt.

Maar wat als je het jouw bezoekers nog wat meer op een presenteerblaadje aan kunt reiken? Als het nog beter aansluit bij wat zij nu aan het lezen zijn? Leuker om aan te klikken?

Niet voor niets is het een veel gebruikte tool in bijvoorbeeld webshops, of in Facebook advertenties.

En dat kun jij ook!!

Ik heb voor jou twee plugins uitgelicht die dit voor jou een appeltje-eitje maken.

Ééntje die gewoon al jaren keurig doet wat hij moet doen en ééntje die ik zo cool vind dat hij nu ook op onze website staat…

Yet Another Related Post Plugin

Yet Another Related Post Plugin | Biz2WebAls eerste “Yet Another Related Post Plugin” (YARPP). Deze bekijkt aan de hand van de tags en de categorieën bij berichten of ze een verband met elkaar hebben. 

Afhankelijk van jouw instellingen plaatst deze dan een lijst of een afbeelding onder aan je bericht. Je kunt ook kiezen of je deze met of zonder een korte intro wilt laten zien.

Ben je handig met php, dan kun je hem ook nog op een andere plek laten verschijnen, maar als beginner zou ik mij daar even niet aan wagen.

YARPP doet al jaren prima dienst. Meer dan 2 miljoen downloads wil echt wel wat zeggen! Hij is erg makkelijk te installeren en in te stellen. Eigenlijk niets op aan te merken dus, behalve…

Nou ja, ik had het idee dat dit toch ook wat swingender moest kunnen.

En dat kan!

Met nrelate Related Content

nrelate Related Content | Biz2WebNiet alleen omdat deze plugin er wat geavanceerder mee omgaat, Vooral ook omdat je het er gewoon zeer gelikt uit kunt laten zien.

De plugin indexeert na installatie jouw hele site. Dat betekent dat er ongeveer de eerste tien minuten helemaal niets gebeurd. Er verschijnt dus niets onder, boven of naast jouw artikelen. Gewoon even geduld hebben! Maar is het indexeren klaar, dan heb je ook wat!
Allereerst heb je de keuze mogelijkheid om de gerelateerde artikelen boven of onder je bericht of pagina te plaatsen. nrelate Related Content | Biz2WebOf, en dat vind ik een hele goede, in de sidebar. Het nadeel van boven je artikel vind ik dat de content waar jouw bezoekers voor komen erg naar beneden gedrukt wordt. Onder het artikel heeft weer als nadeel dat een belangrijk deel van jouw mensen daar nooit komt.

Maar in de sidebar kun je er voor zorgen dat én jouw artikel én de suggesties in beeld zijn.
nrelate Related Content | Biz2Web
En ook voor deze geldt: ben je handig met php, dan kun je hem echt overal laten verschijnen waar jij wilt.

En hoe!

Van klassiek met een thumbnail of als lijst met eventueel een korte tekst, tot fancy-pancy of zelfs helemaal je eigen stijl.

Als je afbeeldingen wilt laten zien zul je wel bij jouw artikelen uitgelichte afbeeldingen (of featured image) moeten toevoegen, als je dat niet al gedaan hebt. Deze kun je aan je artikel hangen met de optie in de sidebar van je editor. Helmaal rechts onderin.

nrelate Laat deze afbeelding dan desgewenst zien. Heb je geen uitgelichte afbeelding, dan laat hij een default image zien. Daar kun je ook je eigen plaatje voor uploaden, bijvoorbeeld jouw logo.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze plugins vinden. Of welke manieren jij gebruikt om jouw bezoekers makkelijker over jouw site te laten wandelen. Want hoewel mooi, het is zeker niet de enige manier.

Ik hoor het graag in de reacties hieronder.

Vond je dit een waardevolle tip? Deel hem dan met jouw vrienden. Sharing is caring.

Happy Blogging!

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

5 comments
Neem deel aan dit gesprek