Krachtige One-Liners: van rijm naar poëzie

Als het in vredesnaam maar niet rijmt...

Bij poëzie denken veel mensen nog steeds aan rijmen. Ik check het even bij Silas (7,5 jaar) en hij zegt het ook: “Een gedicht zijn zinnen en woorden die rijmen.” Dan bedoelt iedereen meestal eindrijm.

Verschillende ondernemers maken gebruik van eindrijm om hun producten of ideeën aan te prijzen. 

De bekendste is waarschijnlijk: “Zij die het weten komen hier haring eten.” Maar je kent ook: “Melk is goed voor elk” en misschien ken je: “Niet verder lopen, eerst oliebollen kopen.”

Melk is goed voor elk - Krachtige One-liners: van rijm naar poëzie - Workshop One-Liners voor Eénpitters

De tekst blijft wel hangen, dat wist een minstreel in het jaar 1000 al, maar eindrijm moet wel heel erg goed gevonden zijn om er indruk mee te kunnen maken.

Het houdt niet op bij eindrijm

Poëzie is meer, het is ook ritme, beeldspraak, klankrijm (er is alleen overeenkomst met de klinkers) en beginrijm (alliteratie), zoals: one-liners voor éénpitters.

Het is logisch dat bedrijven zich wenden tot de dichtkunst om reclame te maken. Mooie poëtische zinnen geven mensen een goed gevoel. 

Pak het beeld bij jouw bedrijf

Zelf houd ik bijvoorbeeld van de zin ‘Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is.’(K. Schippers) Zo’n soort zin zou je kunnen gebruiken als binnenhuisarchitect.

Of wat denk je van de liedtekst ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van Ramses Shaffy, lijkt me mooi voor een coachbedrijf.

We gaan natuurlijk geen teksten jatten van anderen, gedichten schrijven over ons werk kunnen we best zelf.

Als het in vredesnaam maar niet rijmt.

Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is - Krachtige One-liners: van rijm naar poëzie - Worshop One-Liners voor Eénpitters

Er zijn nog 4 plaatsen vrij!

Nu met LAST-minute korting

Enkele ticket 97  €57*

extra voordelige
Duo ticket €137 €87*

* prijzen excl. btw

Over Hanneke Beld

Ik ben al meer dan vijftien jaar Loesjeschrijver en trainer in het geven van Loesje-schrijfworkshops. Ik heb zelf verschillende methoden ontwikkeld om je schrijfproces creatief op te schudden, zodat je anders gaat kijken naar je bedrijf en je klanten.

Laat een reactie achter: