NO Silver Bullets!!

Vliegend Spaarvarken | Biz2Web

Soms lijkt het als of er een standaard formule is voor websites. Als je het zus of zo doet komt ALLES goed en wordt je slapend rijk.

Bij Biz2Web geloven we daar niet in. Ja er zijn zeker voors en tegens. Zeker er zijn Do’s en Don’ts. Maar een Silver Bullet. Nee die is er niet. Overnight succes is meestal het gevolg van hard werken en volhouden.

Per saldo is het een samenspel en een doorlopend proces. Afhankelijk van jou en jouw business, jouw doelgroep, waar jij naar toe wilt. Jouw drive.

Het klinkt misschien vreemd, maar voordat wij ook maar één regel code op papier zetten is dat wat wij graag van jou willen weten.

Waar maakt jouw hart salto’s van?

De vraag is dus: wat is het waar jouw hart salto’s van maakt? Kun je dat verwoorden, dat in beeld brengen? Op jouw eigen unieke manier? Kun je dat naar voren laten komen in goede content. Kun je daar een systeem omheen bouwen, jouw eigen systeem?

Neem bij voorbeeld sociale media. Tuurlijk is het een goed idee jouw website te combineren met jouw aanwezigheid in de sociale media. Maar hoe vaak het niet gebeurt dat een klant verzucht:”oh ja, ik moet ook nog gaan twitteren.” Alsof de mogelijkheid een twitter-follow button op je site te plaatsen dat bepaalt.

Maar is dat nou werkelijk een goed idee? Zit jouw publiek daar? Is het iets dat bij jou past. Reken maar dat tegen heug en meug twitteren uiteindelijk niet gaat werken. Je bent er niet authentiek in en waarschijnlijk gaat het je bergen energie kosten, als je het al vol weet te houden.

Misschien is een Facebook account gewoon veel meer jouw ding. Of LinkedIn.

Wat dan wel?

Silver Bullet | Biz2WebToch zijn er natuurlijk een aantal elementen die je zeker in je website terug wilt laten komen. Waarvan de effectiviteit ook weer afhankelijk kan zijn van jouw doelgroep. En dus ook van hoe jij bent, waar jij je prettig bij voelt.

Wij hebben inmiddels een standaard pakket aan mogelijkheden waarvan wij weten dat het bijdraagt aan een effectieve website. Getest en wel.

Zo zal een website van ons altijd gekoppeld zijn aan Google Analytics en Webmasters. Want soms wil je toch wel kunnen zien wat jouw website doet. Waar de mensen op binnenkomen en vooral waar ze op blijven.

En bijna altijd adviseren wij jou een opt-in te nemen. Met een incentive om mensen alvast te laten proeven aan de waarde die jij te bieden hebt. Wil je daar meer over weten dan verwijs ik je graag naar eerdere artikelen hierover.

Of toch weer die sociale media. Jij doet dan misschien wel maar één ding, of geen, maar geldt dat ook voor jouw bezoekers? Dus volgen: ja alleen dat waar jij actief bent, maar delen…liefst wat meer.

Maar waar draait het dan echt om?

Echter nog meer dan al deze features geldt dat jij jouw bezoekers wilt overtuigen van jouw waarde. Dat je ze kunt helpen met hun probleem. Dat je betrouwbaar bent. En dat is toch allemaal content.

Voor ons zijn dat vooral deze artikelen. De plek waar wij onze kennis kunnen delen en jou kunnen helpen om de regie over jouw website en web presence te krijgen.

Maar dat kunnen ook video’s zijn, of juist een winkel of een boek. Of het feit dat je een ontmoetingsplaats bent voor gelijkgestemden. En nu heb ik een vraag aan jou, of eigenlijk een paar…

Als je zo onze artikelen leest kom je veel informatie en tips tegen. Hierdoor krijg je (hopelijk) een beter beeld van hoe wij onze business draaien en hoe wij aankijken tegen onze aanwezigheid op het web. Maar hoe werkt dat bij jou?

  • Wat wil jij bereiken op het internet?
  • Wat werkt er voor jou op jouw website als een trein?
  • Waar ben jij achter gekomen dat er niet werkte?
  • Hoe heb je dat veranderd?

Te gek als jij dit hieronder wilt delen, zodat ook de andere lezers hier van kunnen leren. Wil je nog meer mensen uitnodigen ook hun ervaringen te delen, gebruik dan de share buttons hieronder.

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

1 comment
Neem deel aan dit gesprek