En wat dat met jouw WordPress website te maken heeft.
Op TEDx Nijmegen in 2013 hoorde ik Michiel Muller, o.a. oprichter van Route Mobiel, een interessant betoog houden. Daarin zei hij o.a:
In the current state of our world we cannot afford to lose the creativity and all this entrepreneurship by young people at all"
De vraag rijst nu, geldt dit alleen voor jongen mensen. Kunnen wij, de "oudjes", het wèl ons veroorloven om het kwijt te zijn? En wat kunnen we doen om het te hervinden mocht dat nodig zijn?
Biz2Web is niet specifiek een onderneming van jongen mensen, hoewel… onze jongste medewerker is 21 op dit moment. We zoeken ze wel op. Juist omdat wij geloven dat je door je creativiteit te delen echt meerwaarde creëert. En dat vereist soms een andere point-of-view.
Maar goed, wat heeft dat dus met jouw WordPress site te maken?
WordPress is eigenlijk ook een systeem dat bouwt op voortdurende input van mensen die hun ongebreidelde creativiteit in willen zetten voor een groter doel. WordPress en de makers van WordPress hebben de bereidheid om voortdurend naar B, C of zelfs D te kijken.
Wat het ooit was, met welk idee het ooit gestart is, dat is het allang niet meer. Van een leuk platform voor bloggers is het nu in staat om complexe en volwaardige websites te ondersteunen. Ik weet dat in de elke nieuwe versie van WordPress hele mooie nieuwe features zitten. Vaak bedacht door iemand die vond dat dingen toch anders, beter moesten kunnen. En nu komt het dus in de core.
Nu jouw website?
Ben jij één van die mensen die eindeloos bezig kan zijn met het bijschaven en fine-tunen? Die pas iets laat zien als het helemaal perfect is?
Of heb jij meer de neiging om gewoon met de minime eisen de wereld in te gaan en gaandeweg te kijken wat er uit komt. En waar je dus kunt verbeteren.
Ik zeg niet dat je als een kip zonder kop in de rondte rond moet gaan rennen, maar het valt te overwegen om bij tijd en wijle voor de laatste weg te kiezen. Allereerst omdat je er mee voorkomt dat je in rondjes rond blijft rennen. Maar, en dat vergeten mensen wel eens, je creëert er een prachtige mogelijkheid mee voor mensen om jou feedback te geven. Juist doordat je nog niet je perfecte product gepubliceerd hebt zal het je ook minder zwaar vallen het aan te passen aan de behoeftes en wensen van jouw klanten. En blijft jouw creativiteit uitgedaagd worden.
De openheid van WordPress past dus goed bij hoe wij werken. Natuurlijk hebben we een plan en een doel. Maar met Biz2Web proberen we ook gewoon wel eens wat uit. Om daarbij, zelfs als we op ons tetter gaan, toch weer een stuk wijzer te zijn geworden. En in staat om een andere, betere richting op te gaan.
Daarbij maken we dankbaar gebruik van de input die we van jullie, onze lezers en klanten krijgen.
Mensen die ons al een tijdje volgen weten dat wij ook zo werken. En het mooie is dat wij jou daardoor iets kunnen bieden waar jij op zit te wachten. Zoals onze trainingen. We geven ze al lange tijd, maar inmiddels hebben ze echte een andere vorm en inhoud gekregen. Eentje die er niet was gekomen als we in ons A-cirkeltje waren blijven zitten. Nu hebben we B geprobeerd en zijn bij C aangeland. Best cool.
Zwabberen en serendipiteit
Eigenlijk draait het daarom: serendipiteit: een moeilijk woord voor het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders. En laat nou deze blog voor ons een serendipiteit opgeleverd hebben! Het doel was jou als lezer te inspireren, en ik hoop dat dat ook zo is. Maar naar aanleiding van de blog had ik een heel leuk en enthousiast gesprek met Job ten Bosch van Infograaf. Met veel herkenningspunten.
Zij zijn zo’n fan van Michiel Muller dat ze er zelfs een infographic animatie hebben gemaakt van zijn boek. Die ik hier mag delen.
En zo wordt deze blog nog een stukje mooier en waardevoller!
En jij? Hoe zwabber jij?
Hoe ben jij bijvoorbeeld met jouw website bezig? Sta jij 3 maanden in maintenance mode om pas live te gaan als iedere pixel op de perfecte plek staat? Of durf je je ook te laten zien als je nog wat aan het uit proberen bent?
En hoe doe je dat in de rest van jouw business? Ik ben heel benieuwd naar verhalen over ontdekkingen die je deed toen je buiten je comfortzone en de gebaande paden stapte en even jouw A_B_C'tje deed. Wat gebeurde er toen? En waar heeft het je gebracht?
We zien jouw reactie heel graag hieronder tegemoet.