Make money now! Een webshop anders bekeken

Het Webshop Recept van Biz2Web

Afgelopen week bleek maar weer eens dat geld verdienen met jouw website wel eenvoudig is , maar daarmee nog niet makkelijk.

Ik was op uitnodiging bij een groep ondernemers om hier wat meer over te vertellen.

Allemaal mensen die stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om een systeem op te zetten dat uiteindelijk passief inkomen oplevert.

Waar denk jij dan aan, als je aan passief inkomen verwerven denkt? Net als velen aan een membership waarschijnlijk. In dat kader schreef ik al eerder een artikel over hoe je je website voor je kunt laten werken terwijl jij je met hele andere zaken bezig houdt.

Toch  is een membership niet altijd de “kortste klap”. Het inregelen en beheren ervan is nog redelijk in gewikkeld en zeker niet iets dat de gemiddelde ondernemer “eventjes” doet.

De mensen die ik er sprak wilden vooral digitale producten verkopen die éénmalig aangeschaft worden.

Laat dat nu heel goed kunnen via een shop.

Met een webshop kun je vrij snel online geld gaan verdienen. Het is minder complex en ook voor jouw publiek laagdrempeliger.

Het Biz2Web Webshop Recept

Daarom krijg je nu hier van ons het Shop-recept, zoals wij dat hanteren.

Alle ingrediënten op een rijtje om een webshop te creëren waarmee je zowel fysieke als digitale producten kunt verkopen, met als toetje de een heus ticket en eventsysteem.

 1. Woocommerce webshop plugin
 2. Mollie
 3. MailChimp
 4. Pronamic iDeal
 5. S3 van Amazon
 6. Vimeo account
 7. Woo tickets van Event tribe
 8. The Event Calendar

Woocommerce

Woocommerce is na veel uitproberen voor ons (en voor velen) dé webshop plugin gebleken. Zozeer zelfs dat Woo nu is overgenomen door WordPress zelf.

Woo-commerce heeft vele add-ons en plugins waarmee je functionaliteiten toe kunt voegen aan de shop.

Woocommerce zelf is gratis.

Mollie

Je wilt natuurlijk dat de mensen jou kunnen betalen. Nu kun je alle betaalopties apart in gaan regelen in Woo. Maar je kunt het jezelf en jouw klanten ook makkelijk maken door met Mollie te gaan werken. Groot voordeel van Mollie is dat je in één keer de mogelijkheid hebt allerlei betaalmethodes te gaan hanteren.

 • iDeal
 • Paypal (éénmalige betalingen)
 • Credit Card,
 • Mister Cash (België)
 • Sofort (Duitsland)
 • Bitcoins
 • Gewone bankoverboeking

Alle betalingen handig op een rijtje in één systeem.

Nog een voordeel is dat je met Mollie ook terugbetalingen, die helaas ook wel eens voorkomen, makkelijk regelt.

Een Mollie account zelf is gratis. Je betaald per transactie tussen €0,25 en €0,45.

Pronamic iDeal

Om Mollie aan Woocommerce te kunnen koppelen heb je een plugin nodig. Wij gebruiken daarvoor Pronamic iDeal.

Sinds kort is er ook een verbeterde plugin voor Woocommerce van Mollie zelf. Deze gaan wij zeker testen en laten je dan weten of hij doet wat hij belooft.

Deze plugin kost €39 per jaar voor 1 website. De plugin van Mollie zelf is gratis.

MailChimp

MailChimp logoUiteraard wil je de mensen die op jouw website iets kopen later ook weer kunnen benaderen. Daarom is het een goed idee kopers toe te voegen aan een lijst in een e-mailmarketing programma. MailChimp is er daar één van.

Om te voorkomen dat je niet meer weet wie om welke reden op jouw lijst is gekomen kun je zogeheten “tags” toevoegen aan de mensen die op jouw lijst staan. Prima methode om later gerichte mailcampagnes te verzenden.

Er zijn diverse plugins die daar voor kunnen zorgen. WooChimp is echter een volledige integratie met de webshop en geeft je de mogelijkheid om uitgebreid met tags te werken.

Je kunt altijd gratis starten met MailChimp. Wil je echter serieus met e-mailmarketing aan de slag, dan heb je meer aan eeen betaald account. Start vanaf $11 per maand voor 500 subscribers

Account bij S3 van Amazon

Ga je met digitale bestanden werken, dan ben je voor audio en documenten op het goede adres bij S3 van Amazon. Dit is een cloud-oplossing voor grote hoeveelheden data.

De reden dat je dit niet op jouw eigen server wilt is:

 • Het kost veel schijfruimte en belast je server als je echt populair wordt.
 • In gebieden waar de internetverbindingen wat minder zijn (bijvoorbeeld in Duitsland) heb je grote kans op een time-out waardoor het downloaden niet lukt
 • Je kunt de bestanden hier goed afschermen
 • Je kunt op deze manier het aantal downloads beperken

Je betaalt bij Amazone voor het verbruik in GB. Kijk op de website zelf voor de tarieven.

De Woocommerce Amazone S3 Storage plugin

Ook hier heb je weer twee systemen die met elkaar moeten kunnen praten. En daar is natuurlijk weer een plugin voor gemaakt. De Woocommerce Amazone S3 Storage plugin.

Deze plugin kost $29 per jaar voor 1 website.

Vimeo account

Schermafbeelding 2015-09-11 om 12.39.56webshopWil je met video’s gaan werken waar mensen voor moeten betalen, dan is Youtube niet zo geschikt. Youtube werkt prima voor video’s die je wilt delen, die gevonden mogen worden, maar het afschermen is niet zo goed geregeld.

Vimeo daarentegen gaat daarin heel ver. Je kunt hier bijvoorbeeld video’s met een wachtwoord beschermen, maar voor verkoop werkt dat niet zo handig.
Wat wel goed werkt is dat je hier aan kunt geven op welke URL een video getoond mag worden. Zo kan de video niet gedeeld en op een andere site ge-embed worden.

Realiseer je wel dat op het internet niets volledig “veilig” is. Je kunt altijd een screenshot of een screencast of opname van het geluid maken. Maar het is de vraag of je je daar druk over moet maken.

De meeste mensen nemen die moeite niet als ze al weten hoe het moet. En bovendien is het aan jou als ondernemer de taak om meerwaarde te leveren, het gevoel van ervaren waarde te verhogen. Waardoor het voor jouw bezoekers een no-brainer is om gewoon via jouw webshop te kopen.

Om de video’s commercieel in te zetten heb je een Vimeo PLUS (49,95 per jaar) of een Vimeo PRO (€159 per jaar) account nodig. Kijk op de website wat het beste bij jou past.

The Event Calendar in combinatie met Woo Tickets

The Events Calendar by Modern TribeAls je toch al een shop hebt is dit een handige manier om jouw events te verkopen.

Je creëert hiermee een overzichtskalender die gekoppeld is aan een ticket verkoopsysteem.

Het zou ook kunnen via de gewone webshop, maar deze plugin geeft je meer mogelijkheden. O.a. om locatiegegevens toe te voegen, maar ook de mogelijkheid om duo-tickets te verkopen of een early-bird fee toe te voegen.

Bovendien zijn de events in de kalender nu automatisch gekoppeld aan een product in jouw webshop.

The Events Calendar Lite is gratis te downloaden via WordPress. Woo Tickets kost $89 en bij verlenging $62 per jaar.

‘t Is wel even je hoofd er bij houden, maar dan heb je ook wat!

Een webshop om digitale producten te verkopen vraagt dus nog redelijk wat ingrediënten, maar als het staat, staat het en kun jij eindeloos uitbreiden….en verkopen, zonder nader omkijken.

Als je een beetje handig bent kun je dit in 1 – 2 middagen in elkaar zetten.

Of zie je er evengoed tegenop? Wat houdt je tegen dan?

In de laatste week van oktober vindt de eerste “Maak je Webshop” – training plaats bij Biz2Web. Hands-on aan het werk. De details volgen, maar als je hieronder vertelt wat voor jou het grootste struikelblok is ten aanzien van een webshop krijg je van ons een aantrekkelijke korting. Je betaalt dan geen €247, maar slechts €147 voor een hele dag met de expert aan de slag gaan.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

2 comments
Neem deel aan dit gesprek