Laat zien wat je te bieden hebt: menu’s.

Wil jij ook de volledige beheersing over het menu op jouw site? Tabjes kunnen verplaatsen als je dat wilt, submenu’s aanmaken, pagina’s niet in het menu laten zien?

Dat is echt Easy in WordPress …

Doe je niets dan komen automatisch alle aangemaakte pagina’s op alfabetische volgorde in menu te staan. Niet zo mooi…meestal. En zeker niet handig als je ook van submenu’s gebruik wilt maken, pagina’s die onder een andere pagina hangen.

Gelukkig kun je in WordPress heel makkelijk je menu reshuffelen, zonder dat je verder met de pagina’s zelf aan de slag moet. Nl. in Weergave>>menu’s.

Deze optie is standaard in elke WordPressinstallatie ingebouwd. Hiermee heb je de mogelijkheid om aparte menu’s aan te maken. Sommige thema’s ondersteunen dit niet. Maar elk goed gebouwd thema zou je de mogelijkheid moeten geven om op zijn minst één menu aan te maken dat je in de thema locaties kunt hangen. Er zijn thema’s die er zelfs meer dan één ondersteunen.

Als je in de Weergave>>menu’s zit zie je in het scherm linksboven de thema locaties waarvoor je een menu aan kunt maken.

Menu's aanmakenHeb je meer dan één optie dan zou je kunnen denken aan een hoofdmenu en bijvoorbeeld een menu in de footer of zijbalk waar je een andere onderverdeling laat zien. (zoals bijvoorbeeld op site van Wehkamp). Daar laat je zien wat nieuw is of je verdeelt onder naar categorie. Alles wat jouw bezoekers helpt om op die pagina’s te komen waar jij ze wilt hebben.

Rechtsboven kun je door op het plusje te klikken een nieuw menu aanmaken. Geef deze gelijk een naam en sla op. Sla altijd alles op! Ik ben blij dat ik niet hoef te betalen voor elke keer dat ik hier vergat op te slaan….en dus al mijn veranderingen kwijt was omdat ze niet in de database opgeslagen waren…dus.

En nu komt het leuke stuk…In de linker kolom staat een lijst met aangemaakte pagina’s. Meestal zul je ze allemaal zien. Is dat niet zo, klik dan eens op “Toon alles” et voilá, alles is er..

Pagina's toevoegen aan menuDoor nu alle pagina’s aan te vinken die je wilt gebruiken en vervolgens op “aan menu toevoegen” te klikken, verplaats je de pagina’s ook daadwerkelijk naar het menu. Ze komen nu in een lijst te staan, laatst toegevoegde item onderaan.

Wil je deze volgorde veranderen dan sleep je gewoon met jouw muis de betreffende pagina naar de plek waar je hem wilt hebben. Opslaan en je menu is klaar. Tenminste aan de achterkant.

Wil je hem aan de voorkant getoond hebben dan zul je bij de thema locatie aan moeten geven welk menu je op welke locatie wilt tonen. Dat doe je door linksboven in themalocaties het menu te kiezen dat bij die plek hoort. Ook als je er maar één hebt zul je hem moeten selecteren. En opslaan…

Submenu’s

Ik liet al iets vallen over submenu’s. Menu-items die onder een ander menu-item vallen. Ook dat is hier vrij makkelijk te realiseren. Door de pagina’s die je als sub-menu item wilt laten zien met je muis een klein stukje naar rechts te verplaatsen ziet WordPress deze als een sub-menu item. En zo kun je zelfs en sub-sub-menu item aanmaken.

Als ik het niet wil laten zien?

Door pagina’s domweg niet aan het menu toe te voegen laat je ze ook niet zien. Makkie dus. Maar je kunt ook nog de plugin “Exclude Pages” gebruiken. Daarmee geef je op de pagina zelf aan of deze wel of niet in het menu mag komen.

Internet Boostcamp

Afgelopen zondag was onze eerste Internet Boostcamp ever…met sprekers die over de verschillende onderwerpen hun licht lieten schijnen. In de follow-up zullen wij ze steeds verder helpen om de site tot een succes te maken.

Daarnaast kregen zij de primeur voor een door Biz2Web ontwikkelde nieuwe plugin waarmee je passief inkomen kunt genereren…Als deelnemers krijgen zij als eerste de mogelijkheid hiermee aan de slag te gaan. Maar voor jullie als Easy WordPress Website abonnees komt hij vrijdag beschikbaar. Hou dus je mailbox in de gaten!

Succes. En wil je snel antwoord op je vragen rondom internet en WordPress. Meld je dan aan voor de Webwise Webinar. Iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

Nooit meer worstelen met je WordPress website?

Biz2Web maakt WordPress makkelijk voor ondernemers.