Krijg jij een tik van Google?

Nieuwe Google algoritme 21 april 2015 | Biz2Web

Tenzij jouw website puur een hobby-project is, blijft de ranking in met name Google, een factor van belang. Immers bovenaan komen te staan in de zoekresultaten draagt gauw bij aan het succes van jouw bedrijf.

Er is al veel geschreven over wat je allemaal kan en moet doen om de ranking in Google gunstig te beïnvloeden. Ook over het al dan niet goed tonen op mobiel en tablet. Altijd een factor van belang geweest, om meerdere redenen. Maar vanaf 21 april is het echt een MUST.

Vanaf dat moment zal Google namelijk keihard in het algoritme meenemen hoe jouw website toont op mobiele apparaten.

Mobile responsive

Je kunt websites grofweg onderverdelen in drie categorieën

Als eerste heb je sites uit het stenen tijdperk. Nog net niet met hamer en beitel uitgebikt vallen ze totaal uit elkaar of van het scherm af als je ze bekijkt op een tablet of een mobiel.

Vervolgens heb je de sites die weliswaar helemaal tonen op een mobiel apparaat, maar die dan zodanig minuscuul zijn dat alleen een arend de letters kan onderscheiden en je een muizevingertje nodig hebt om een tabje aan te klikken….de juiste dan. Of je vergroot het en dan ben je weer eindeloos heen en weer aan het vegen om de tekst te lezen…mobile friendly heet dat dan.

mobile responsive thema's van Thrive | Biz2WebAls laatste hebben we de mobile responsive websites. Deze detecteren de grootte van het scherm en hebben voor elke range een andere manier van vertonen. Als eerste zie je op de tablets vaak de menu’s overgaan in een zogeheten “hamburger-menu”. Dat geeft al wat meer ruimte. De foto’s schalen mee en eventueel komt de sidebar onderaan te staan.

Wordt het scherm nog kleiner dan komt alles onder elkaar en wellicht verdwijnen er zelfs elementen. De letters blijven goed leesbaar en dat is wel zo prettig.

Mobiel website bezoek

Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat oom websites te bezoeken, dus de ervaring op zo’n device telt inmiddels echt mee. Niet alleen voor Google trouwens, maar ook voor jou naar je klanten toe wil je het bezoek zo comfortabel mogelijk maken. Niet handig als je dat leuke bedrijf met die irritante website bent.

In dat licht is de maatregel van Google volkomen in lijn met hun policy. Zij willen namelijk aan echte gebruikers echte websites met echte waardevolle content bieden. Alle aanpassingen aan het Google algoritme van de afgelopen jaren zijn daarop gericht.

Voor jou is dit een mooie kans. Een website geschikt maken voor een mobiel apparaat betekent immers ook nadenken over wat echt belangrijk is, de kans om lekker op te ruimen en je prioriteiten goed in beeld te brengen.

Hoe doet mijn website het mobiel?

Ik kan me voorstellen dat jij inmiddels heel nieuwsgierig bent hoe jouw website het doet in de ogen van Google. Gelukkig kun je dat bekijken met een tool van Google zelf.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Ik werd er in ieder geval al blij van toen ik onze website er doorheen haalde:

Website van Biz2Web is mobile friendly volgens Google

 

Wat doet Biz2Web hier mee?

Al geruime tijd gebruiken wij geen thema’s meer die niet mobile friendly zijn. Ook als het qua design heel erg aansluit bij wat de klant wil, proberen wij altijd een andere oplossing te vinden. Sinds een jaar of anderhalf zijn er echter zoveel thema’s die volledig mobile responsive zijn, dat dat in alle gevallen onze eerste keus is.

Bij alle leveranciers van thema’s waarvan wij de licenties hebben is inmiddels genoeg keuze.

De laatste waarvan wij de licentie hebben aangeschaft is Thrive Themes. Zij gaan hierin heel ver. Juist omdat alles wat zij doen met hun thema’s en hun Content Builder gericht is op conversie, op websites die het goed doen, is responsiveness een eerste aandachtspunt.

Zelfs video’s en sliders die toch regelmatig nog wat strubbelingen gaven doen het goed in de Thrive Themes en de Thrive Content Builder.

Wil jij ook jouw website naar de nieuwe Google standaard brengen?

Stel: je haalt jouw website door de mobile-friendly tool van Google en je schrikt toch een beetje. Of je bent sowieso aan een nieuwe look toe. Dan helpen wij jou graag. Op al onze hostingpakketten heb je de beschikking over voldoende mobile responsive thema’s om iets van jouw gading te vinden.

En wil je snel aan de slag met Thrive, snel een superstrakke, converterende website bouwen, dan kun je ook terecht in de komende Bossche Bollen training in, uiteraard, Den Bosch.

thrive-content-builder

responsive-themes

sales-landing-pages

Dan gaan je onder begeleiding van ervaren experts een hele dag aan de slag met de mogelijkheden van deze krachtige tool en thema’s.

Goed idee! Ik doe mee. Reserveer mijn plek (en een Bossche Bol)

Wil je er eerst iets meer over weten kijk dan ook eens in deze blog of op de informatiepagina over de training.

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: