Help je ons met de voorjaarsschoonmaak?

De vogeltjes fluiten en de sneeuwvlokjes vallen. Mixed information. Maar ik ga voor de lente. En de daarbij behorende voorjaarsschoonmaak.

Op de site althans.

Ik kan het je aanraden: eens in de zoveel tijd eens een kritische blik op je site werpen. Of beter nog, een ander een kritische blik op jouw site laten werpen. Het is altijd weer verrassend hoeveel blinde vlekken je opbouwt met al die uren die je zelf aan jouw site gespendeerd hebt.

Niet dat er per definitie iets aan de hand is, maar het kan altijd beter. Dat is ook het mooie van een WordPress website. Je kunt hem steeds aan blijven passen aan jouw voortschrijdend inzicht. Geldt ook voor ons dus.

Maar goed, vandaag dus maar eens een blik op onze kennisbank geworpen. Inmiddels staan er heel wat artikelen in.  Ik krijg regelmatig te horen dat het onze bezoekers geholpen heeft. Maar ook dat het wel wat toegankelijker zou mogen. OK, check, gehoord.

Bij deze. In het reactieveld hieronder zie ik graag wat je er van vindt. Raak je ook geïnspireerd? Want ook jij hebt natuurlijk veel kennis in huis waarmee je jouw bezoekers verder kunt helpen. Daarover straks meer.

Voor ik verder ga heb ik trouwens een vraag aan jou.

Veel blogonderwerpen komen vanzelf aan door de vragen waar onze klanten mee komen. Reuze handig. Toch heb ik het gevoel dat ik jullie

nog meer…

nog gerichter kan helpen.

Ik zou het daarom geweldig vinden als jij mij kan vertellen waar jij in WordPress het meeste behoefte aan hebt.

 • Wat kost jou veel tijd die je graag aan je business zou willen besteden?
 • Wat zou je graag zien op jouw site, maar weet je niet van hoe je het moet doen?
 • Over welk onderwerp zou je graag onze tips zien?

En dan nu onze kennisbank…

Omdat de lijst met blogartikelen een onoverzichtelijke brei werd hebben we er een apart menu voor ingesteld. Met daarin alle blogcategorieën in plaats van de pagina’s. Want ook dat kan.

Zo kun je makkelijk alles terugvinden.

 • WordPress
  Veel valt natuurlijk onder de algemene WordPress noemer. Deze categorie houden we dan ook aan om jou gewoon lekker te laten rondneuzen
 • Marketing
  Marketing is meer dan alleen maar mensen vertellen dat je een website hebt. Onder deze tab vind je artikelen die gaan over koppeling met Social Media, hoe je een list bouwt, en wat je kunt met e-mailprogramma’s en autoresponders.
 • Security
  Veiligheid voor alles! Hier vind je tips over hoe je er voor zorgt dat jouw site niet gehackt wordt., hoe je spammers van jouw site weghoudt en hoe je er voor zorgt dat je nog een site hebt als het een keer mis gaat.
 • SEO
  Vinden en gevonden worden. Wat doe je met zoekmachines, hoe pas je je content aan op wat jouw bezoekers gebruiken om te zoeken?
 • Autoresponders
  Omdat autoresponders soms wat ingewikkeld lijken helpen we je graag met tips en inzichten.
 • Analytics
  Google Analytics…iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, maar hoe maak je er gebruik van? Met deze tool krijg je een verbluffend mooi inzicht in het bezoek op jouw site.
 • Content
  Content is King! Slimme Content is Kinger! Hier vind je allerlei tips en tools om te zorgen dat jouw content nog interessanter wordt voor jouw bezoekers
 • Thema’s
  Met thema’s bepaal je hoe jouw WordPress website er uit ziet. Dat kan van redelijk standaard tot een fancy-pancy eigen look. Waar moet je op letten in dat geval?
 • Plugins
  WordPress zelf is al een mooi systeem om jouw website mee te beheren. Wat het echter groots maakt is de mogelijkheid om er met plugins allerlei functies aan toe te voegen. Letterlijk duizenden zijn er beschikbaar. Goede en hele slechte…Wij blijven proberen en testen. Komen we iets tegen dat de moeite waard is, dan delen we die kennis met jullie.
  En natuurlijk horen we het ook graag als jullie een plugin tegen komen waar je blij van wordt.

Categorieën menu | Easy WordPress Website | Biz2WebWil jij zelf ook zo’n kennisbank maken met jouw blogartikelen?

Dat doe je in de tab Weergave >> Menu’s. Je weet misschien uit eerder blogs dat je daar met jouw pagina’s een menu vormt. Maar dat kan dus ook op basis van categorieën. Niet zo gek als je bedenkt dat WordPress oorspronkelijk een Blog-platform is.

Je vindt een lijst met alle categorieën onder het lijstje met pagina’s. Klik aan welke je in het betreffende menu wilt hebben: et voilá. Je hebt een kennisbank. Natuurlijk wel even de betreffende categorieën goed aanvinken bij de blogartikelen zelf.

 

Happy Blogging!

Ik hoor graag hieronder wat voor jou je meest prangende WordPressvraag is. Of jouw beste tip. Ook welkom!

Denk je dat jouw vrienden ook Worpressvragen hebben? Help ze dan door dit artikel te delen.

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

9 comments
Neem deel aan dit gesprek