Google en Internet Boostcamp…rocking websites

Je volgt nu al een tijdje de blog van Easy WordPress Website. Ik hoop van harte dat het je helpt en je een goede werkende site voor jou en jouw bedrijf hebt kunnen maken. Met de handleiding en de tips in de blogs heb je een goed begin.

Maar eerlijk is eerlijk: er is meer….Het hele internet is een systeem. Met websites…sociale media…youtube…e-mail…Google…

Wat gebruik jij daarvan? En als je het gebruikt, weet je of je dat op de optimale manier doet??? Ben je je bewust van de ongekende mogelijkheden die het internet jou biedt?? Ik durf bijna te zeggen van niet. Want je bent hier. Dat betekent dat jij hoogstwaarschijnlijk nog op zoek bent naar manieren om jouw site beter te profileren, naar manieren om de conversie omhoog te krijgen. Of naar tips om nog beter te bloggen…

Alle informatie is er wel, Google Up Your Life!

Er is geen vraag zo gek of hij is al wel eens gesteld. En, nog mooier, er is een antwoord op geformuleerd. Dat je met Google kunt vinden. Daarom is het voor ons ook zo makkelijk om weg te geven. Met Easy WordPress Website, met Webwise Webinar..

Toch snappen ook wij dat dit niet voor iedereen de weg is. Soms heb je net dat ene stootje meer nodig om te komen tot een succesvolle site, eentje die jouw business ondersteunt…

Ken jij bijvoorbeeld de plugin: Google Analytics for WordPress, van onze eigen Joost de Valk, beter bekend als Yoast? I looooove this plugin…en nog meer ben ik helemaal weg van de nieuwe Google Analytics…

Google Analytics for WordPress zorgt dat je heel makkelijk de gegevens die Google Analytics nodig heeft door kunt geven. Je kunt er voor kiezen om je site aan te melden bij Google Analytics de UA-code in te voeren en verder niets te doen…

En dat hoef je maar één keer te doen, nl. bij het installeren van de plugin. Je hebt daar ook de gelegenheid om bepaalde gebruikers en pagina’s uit te sluiten. Heel handig als jij als admin bijvoorbeeld regelmatig op je site ronddart en daarmee de statistieken bevuilt..

Bij sommigen van jullie zie ik al een frons verschijnen…UA-code? Wat is dat en hoe kom ik er aan? De UA-code is een unieke code die Google toekent aan elke site die aangemeld wordt bij google.com/analytics. Zo kan Google-analytics dus volgen wat jouw bezoekers doen op jouw site..

Google Analytics | Easy WordPress WebsiteMaar dat niet alleen. De reden dat ik dit zo’n fantastische tool vind is de vele gegevens die er vanuit allerlei standpunten gegenereerd worden.

Waar jouw bezoekers vandaan komen, welke taal, browser of apparaat ze gebruiken. Handig als het gros van jouw bezoekers op de mobiel zit bijvoorbeeld…

Of hoe snel ze weer weg zijn, auw! Maar de bounce-rate zoals dat heet, zegt wel veel over de effectiviteit van jouw site. Misschien niet de leukste boodschap maar wel zinvol om naar te kijken dus.

Je kunt ook bijna letterlijk zien hoe jouw bezoekers over jouw site wandelen. Dat vind ik bijna de mooiste omdat hij zo beeldend is. Je vind hem onder het tabje Visitors Flow…

Doe je het zelf of DOE-inar??

Ik nodig jullie graag uit om je site bij Google-analytics aan te melden, deze fantastische plugin te installeren en eens te gaan spelen met de tool.

Ik ben heel benieuwd welke inzichten jij er door krijgt. Zet het je aan tot verandering? Had jij eigenlijk wel een idee hoeveel mensen jouw site bezoeken?

Maar mocht je nou nog meer in-sight willen krijgen over wat je allemaal met en via internet kunt doen om jouw business te vergroten… Kom dan naar de:

1e Internet Boostcamp. Het eerste echte DOE-inar georganiseerd door Biz2Web…

Je krijgt daar nog meer informatie over Google, Social Media, Websites van experts uit het vakgebied.

Maar niet alleen dat, je gaat gelijk, direct, on-the-spot aan de slag, met jouw eigen site die je krijgt bij de aanmelding. Een must dus als je via internet meer inkomen wilt verwerven.

Horen en gelijk doen, op je eigen laptop met je eigen site. Daarin is het Internet Boostcamp uniek. En daarmee is het met recht een DOE-inar. En jij hebt de kans daar bij te zijn…Aanmelden? Kan op internetboostcamp.nl. Zie ik je daar??

En mocht je met een prangende WordPressvraag zitten, kun je natuurlijk ook altijd nog even langs komen bij de Webwise Webinar op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur. Wel even aanmelden en je vraag achterlaten graag.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: