Get Social! Social Media Plugins die jou helpen

Get Social!

Ik hoor en zie het regelmatig langs komen. Wetend dat hier niet mee bedoeld wordt dat ik vaker een biertje moet drinken met mijn vrienden.

Veel van onze klanten vragen er tegenwoordig al zelf om, van die buttons voor de Social Media.

Social Media Share Buttons… waarom zou je?

Social Media Share Buttons zijn een krachtig middel om jouw site snel meer aandacht te laten krijgen. Jouw bezoekers kunnen met één druk op de knop jouw artikel of site delen met hun vrienden op Sharing Websites als

Mooi dus, maar wel vluchtig, dit is iets dat zij één keer doen en verder geen vervolg hoeft te krijgen. Het kan natuurlijk dat ze jouw site zo interessant vinden dat ze graag nog een keer terugkomen. Maar mooier zou het zijn als je ze meer aan je kunt binden.

Social Media Follow Buttons, een stapje verder

Dat kun je bereiken met Social Media Follow Buttons. Ook weer één druk op de knop en zij zijn jouw volger op

En krijgen dan ook weer de interessante content te zien die jij in de aanbieding hebt en…..kunnen dit weer delen met hun volgers.

 Social Media Plugins voor WordPress

Er zijn veel plugins voor WordPress die dit mogelijk maken. Om je een eindje op weg te helpen zet ik er vijf gratis plugins voor je op een rijtje.

Social Sharing Toolkit

Social Sharing Toolkit | Easy WordPress Website

Één van mijn favorieten is de Social Sharing Toolkit van Marijn Rongen. Compleet en eenvoudig. En hij werkt.

Met deze plugin krijg je een plugin waarmee je op elke post en elke pagina naar keuze boven, onder of boven en onder het artikel een breed scala aan share buttons kunt plaatsen.

Maar niet alleen dat, je krijgt ook nog een widget voor in bijvoorbeeld jouw sidebar, waarmee je de mensen uitnodigt om jou te volgen, de Social media follow buttons.

Je vindt ze dan ook op deze site zowel als buttons bij de artikelen als deelwidget in de sidebar.

 

Slick Social Share Buttons

Slick Social Share Buttons | Easy WordPress WebsiteDit is echt een plugin voor het Social Sharing. Het mooiste is dat hij jou een panel geeft die mee zweeft met de pagina als jouw bezoekers scrollen (floaten). Ziet er gelikt uit en vraagt zeker de aandacht.

Bijkomende feature is de mogelijkheid om statistieken bij te houden van de shares per post, pagina en categorie. Handig als je wilt weten wat er werkt op jouw site.

 

 

ShareThis

ShareThis widget bij Mouse Over | Easy WordPress WebsiteÉén van de meest populaire Sharing plugins op dit moment is ShareThis. ShareThis levert mooie buttons en geeft je verschillende mogelijkheden om je bezoekers tot delen te verleiden. Zo kun je kiezen uit de klassieke knoppen, maar is er ook een widget optie met hover effect.

En niet onbelangrijk, ook ShareThis geeft je de mogelijkheid statistieken bij te houden.

Social Toolbar

Weer eens een andere manier om jouw bezoekers te laten delen. De Social Toolbar plugin plaatst een goed aan te passen balk boven of onder aan de pagina. Als extra feature heeft het de mogelijkheid om je laatste Tweet te vertonen. Kleuren zijn goed aan te passen aan die van jouw eigen site.

Social Toolbar | Easy WordPress Website

 

 

 

Social Sharing Toolbar

 

 

 

Twitter Tracker

Twitter Tracker | Easy WordPress WebsiteBen je een echte Twitteraar en is jouw publiek dat ook, dan is het interessant om jouw Tweets ook op jouw site langs te laten komen. Grote kans dat die Tweets weer een aanleiding zijn om jou en jouw uitspraken onder de aandacht van hun volgers te brengen.

 Twitter Tracker heeft een mooi vormgegeven Tweet-display widget met de mogelijkheid om zowel op een zoekterm, een individuele gebruiker als een hashtag te selecteren. Daarnaast geeft het de profielfoto weer. Dat geeft net iets mee cachet aan de weergave.

Ik hoop je hiermee iets op weg geholpen te hebben in de jungle aan Social Media plugins.

Heb jij nog goede tips voor een plugin, ik weet het dit waren ze nog echt niet allemaal, laat dan hieronder een reactie achter.

 

En,…heb je nog vragen over WordPress en Social Media, of andere WordPress vragen, dan kun je elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 terecht bij de Webwise webinars van Biz2Web.

Happy socialising,

Saskia

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

3 comments
Neem deel aan dit gesprek