Geld verdienen met websites

Geld verdienen met wenbsites | Biz2Web

Grote kans dat je bij geld verdienen met websites gelijk aan een webshop denkt. Daar ga ik het dan ook niet al te uitgebreid over hebben.

Er zijn echter nog wel meer manieren om te zorgen dat jouw website voor jou werkt terwijl jij andere dingen aan het doen bent. En met een beetje creativiteit kan het één het ander nog versterken ook. Hoe zou dat voor je zijn? Dat jouw website zoveel meer wordt dan een digitaal visitekaartje?

Geld verdienen met websites: laat je website het werk doen

Geld verdienen met websites |Biz2WebMet alle technieken en software die er tegenwoordig zijn kun je ook door jouw website diverse taken laten afhandelen. Dat is niet alleen prettig omdat jij dan andere dingen kunt gaan doen, die ongetwijfeld interessanter zijn.

Het is ook zo dat je het jouw bezoekers makkelijker maakt. Ze kunnen gewoon door van de gedachte naar de handeling. Minder start en stop momenten waarin zij zich kunnen bedenken of afgeleid worden.

De webshop is natuurlijk het bekendste voorbeeld. Op een WordPress website is het betrekkelijk eenvoudig om een webshop te starten. Bijvoorbeeld met de plugin Woocommerce die wij ook gebruiken. Koppel je die aan een Mollie account voor de betalingen, et voilà, je webshop is een feit.

Zo kun je ook tickets verkopen voor jouw evenmenten. Geen administratieve rompslomp en nooit méér tickets verkopen dan je plaatsen hebt. Je kunt ook dit doen middels een plugin, maar er zijn vele externe partijen die dit doen, waarvan je dan een ingang op jouw website plaatst (embedden heet dat).

Ben je iemand die op afspraak werkt dan zou je ook eens kunnen overwegen of je dit de mensen via jouw website laat regelen. Met een booking plugin laat je dan zien wanneer er plek is. In sommige gevallen kun je de mensen dan ook direct laten betalen voordat de afspraak bevestigd is. Denk je eens in hoeveel achteraf rompslomp of tussendoor telefoontjes dit scheelt…dat is ook een vorm van geld verdienen met websites.

Geld verdienen met websites: de middle-man

Meer dan je denkt kun je moeiteloos geld verdienen met websites aan verkopen die je voor een ander doet of zelfs door een ander laat doen.

Hiervoor zijn grofweg twee manieren aan te wijzen.

Jij bent de shop voor de ander.

Op jouw website verkoop jij producten die van een andere partij komen. Over elke verkocht item krijg jij vervolgens een provisie.

Als dat digitale producten (downloads) zijn is dat helemaal mooi. Dit betekent namelijk dat je maar één keer hoeft te installeren en het daarna vanzelf gaat. Jouw leverancier moet dan een programma als WP Affiliate Manager hebben.

Zijn het fysieke producten dan zit je natuurlijk met voorraad en afhandelingen. Dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk. Tenzij je de afhandeling plaats kunt laten vinden op basis van “drop-shipping”. In dat geval geef jij aan een central punt door dat er een bestelling is en waar deze naartoe moet.

Je bent het doorgeefluik

Maar geld verdienen met websites kan nog makkelijker. Door het plaatsen van een banner of een link op jouw website die de bezoeker doorsluist naar de website van een andere partij. De link die er onder zit wijst exclusief naar jou. Vaak word dit een partnerlink of een affiliatelink genoemd. Voor elke verkoop die er dan bij de derde partij gedaan wordt krijg jij een percentage. Dat is toch wel redelijk moeiteloos, toch? Biz2Web heeft hier een mooie plugin voor ontwikkeld waarmee je zo bijvoorbeeld Bol.com producten aanbiedt.

Geld verdienen met websites: jouw kennis vermarkten

Geld verdienen met websites | Biz2WebMaar stel nou dat je geen producten verkoopt. Je bent gewoon een hele goede businesscoach. Of je speelt niet onverdienstelijk gitaar.

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat er daarbuiten veel meer mensen rondlopen met wie jouw kennis kunt delen dan jij ooit in een werkweek kunt stoppen om persoonlijk te helpen.

Je kunt boeken, audiofiles of video’s maken en die als geheel verkopen. Dan heb je in feite gewoon een webshop.

Een andere vorm van  geld verdienen met websites is een membership website. Dat is een site waar mensen zich moeten registreren, en vaak ook per maand betalen om bij afgeschermde inhoud te komen. Inhoud die voor gewone bezoekers niet toegankelijk is.

Dit heeft een aantal voordelen.

Exclusiviteit

Jouw kennis is wel te krijgen, maar niet voor iedereen. Dat brengt een gevoel van exclusiviteit met zich mee voor jouw leden. Zeker als je hen de mogelijkheid biedt om producten aan te schaffen of bijvoorbeeld aan events mee te doen die alleen voor leden zijn.

Grotere kans op succes

Dit klinkt misschien raar, maar vaak als mensen alles in een keer ter beschikking krijgen, doen ze niet zoveel. Het is te overweldigend, het succes lijkt te ver weg. Door de stof in stukjes te hakken en deze gedoseerd toe te sturen is de kans groter dat er ook echt wat mee gedaan wordt. En is jouw succes groter dus.

Jouw autoriteit boosten

Net als een boek kan ook een website waar jouw kennis op staat jouw expertise, jouw autoriteit ondersteunen. De impact daarvan kan behoorlijk groot zijn. Je krijgt misschien makkelijker jouw seminars vol, kunt hogere prijzen voor je tijd vragen. Of programma’s draaien exclusief voor toppers…de opties zijn legio.

Een keer werken, langere tijd verkopen

Als je jouw kennis ter beschikking stelt dan heb je daar één keer een behoorlijke kluif aan. Eerlijk is eerlijk, een goede membership site neerzetten is niet makkelijk. Maar staat hij eenmaal, dan draait het min of meer vanzelf. In veel gevallen levert het jou voor jaren een inkomen op waar je nauwelijks nog iets voor hoeft te doen.

Over membershipsites valt veel te vertellen, zeker over de strategieën die je hanteren voor geld verdienen met websites. Daar zal ik het in latere blogs zeker specifieker over hebben. En natuurlijk in mijn nieuwe boek over membershipsites…waarover later meer.

Welke mogelijkheden zie voor geld verdienen met websites voor jouw bedrijf? Laat het hieronder weten in het reactieveld.

Was dit een waardevol artikel voor jou? Fijn als je het dan deelt met jouw vrienden.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: