Facebook plugins: #leuk of #kannietzonder?

Facebook, je kunt er vanalles van vinden en veel mensen doen dat dan ook. Maar een feit blijft dat het een veel gebruikt middel is om elkaar te laten weten wat we er van vinden..

De interessante vraag is nu hoe je dit inzet om jouw website beter in beeld te krijgen. Hoe krijg je mensen zover dat ze over jouw site praten op Facebook en ook nog eens vanaf Facebook op jouw site op bezoek gaan?

Dat het interessant is blijkt ook uit de vele vragen die ik hierover krijg van klanten. Niet alleen over waarom je iets met Facebook moet, maar vooral ook met welke plugins je het voor elkaar krijgt.

Zelf vond ik ook dat het eens tijd wordt om Easy WordPress Website een Facebook boost te geven. Ik heb daarom eens rondgekeken naar interessante plugins om de website en Facebook beter samen te laten werken. En om jou die zoektocht te besparen hier mijn bevindingen.

Resultaat op Easy WordPress Website: zichtbaar volgende week!

Dus hier: 5 Facebook Plugins die jou verder helpen

In de Facebook plugins zijn grofweg drie aantal categorieën te onderscheiden:

De eerste categorie zijn de bekende like, share en follow buttons die je bij je berichten of in je sidebar kunt plaatsen. Of, heel fancy, in box die meescrollt met jouw pagina. Deze hebben de mogelijkheid om naast Facebook ook de ander Social Media Buttons te laten zien, al naar gelang jouw behoefte.
Ik schreef er al eerder over in de blog Get Social!, maar noem nog graag een keer de:

Social sharing Toolkit: Hiermee plaats je heel eenvoudig buttons boven en onder je pagina’s en berichten, maar ook de volg en deel buttons in een widget. Met en zonder tellertje, grote en kleine buttons. Ik gebruik hem graag voor mijn klanten.
Slick Social Share Buttons | Easy WordPress WebsiteSlick Social Share Buttons laat een meeglijdende box met like buttons zien aan de zijkant van je website. Niet meer te missen. Je moet je wel even afvragen of het bij het karakter van je site past.

De tweede categorie bouwt hier op voort en geeft je de mogelijkheid in jouw widget-area niet alleen de buttons weer te geven maar bijvoorbeeld ook een inschrijfmogelijkheid of de foto’s van mensen die al deze site geliked hebben.

Facebook Like Box Widget | Easy WordPress WebsiteEen veelgebruikte Facebook plugin die eenvoudig te installeren is, is de Facebook Likebox Widget.
Hiermee kun je jouw bezoekers van jouw website uitdagen om jouw Facebook Pagina te liken vanaf jouw website.
Daarnaast laat het zien hoeveel bezoekers jouw pagina al geliked hebben en wie van hun vrienden er tussen zaten door hun foto’s te tonen.
Als extra toefje kun je ook de laatste posts van jouw pagina laten zien en die ook weer laten liken..

Maar nu een plugin van Facebook zelf!

Maar natuurlijk snappen de developers van Facebook zelf ook hoe sterk de combinatie van een WordPress site is met een Facebook Pagina.

Dus sinds kort heeft Facebook ook een eigen plugin voor WordPress waarmee je heel veel facebook functionaliteiten in je site in kunt brengen op zowel pagina’s en in berichten, als ook in de widgetarea. Kortgenaamd : Facebook

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • Automatische postst en mantions op je timeline of een specifieke Facebook Pagina.
  • Like- (met commentaarmogelijkheid), deel- en inschrijfbuttons
  • Een recommendation balk, waar jouw bezoekers hun aanbevelingen achter kunnen laten.

In de Widget area kun je ook nog laten zien

  • wat de vrienden van jouw bezoekers op jouw website doen
  • Aanbevelingen laten zien aan jouw bezoekers. Wat zij zouden moeten bekijken op jouw site op basis van wat hun vrienden er eerder deden.

Pretty cool hè?

En dan hebben we in de derde categorie nog de mogelijkheid om Facebook dubbel voor je te laten werken. Als jij bijvoorbeeld een gratis product aanbiedt, vraag je typisch aan jouw bezoekers om hiervoor hun e-mailadres achter te laten in een inschrijfformulier.

Wat nu als zij niet alleen hun e-mailadres met jou delen, maar ook nog eens eenbericht posten op hun wall?

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

1 comment
Neem deel aan dit gesprek

Nooit meer worstelen met je WordPress website?

Biz2Web maakt WordPress makkelijk voor ondernemers.