Facebook, I like

Veel mensen hebben hem op de website staan: de Facebook Likebox. Een mooie manier om te laten zien dat je een community rondom jouw bedrijf hebt en mensen uit te nodigen daar bij te horen.

In deze blog vertel ik je wat het is en waarom het werkt.

Maar ik vertel je ook wat je moet doen als je hem al een tijd hebt. Want vanaf 23 Juni werkt de Facebook Likebox namelijk niet meer!!! Geen nood er is een oplossing, de Facebook Page Plugin. De stappen om deze op jouw WordPress website te zetten vind je onderaan deze blog.

TIP 1: Heb je nog geen Facebook Likebox, dan volg je dezelfde stappen. Heb je dat ook weer opgelost. 😉

Het aardige van een Likebox is dat het mensen uitnodigt om niet zozeer jouw website, als wel jouw Facebook pagina te liken.

Via Facebook is het heel makkelijk om mensen te engageren. Zeker als ze je net geliked hebben is de kans heel groot dat zij de berichten die jij post in hun timeline tegen komen. Met jou nog vers in het geheugen is er een grote kans dat ze met iets meer dan gemiddelde aandacht naar jouw post kijken.

TIP 2: Als je een Facebook Likebox op je pagina zet, zorg dan dat je regelmatig goede berichten post. Berichten die aansluiten bij de behoefte of het probleem van jouw doelgroep. En die uitnodigen tot reacties.

Wat ook sterk is aan de Likebox is dat het indien mogelijk profielfoto’s laat zien van mensen uit het netwerk van de bezoeker. Veel mensen zijn permanent ingelogd in Facebook. Als je een website opent in dezelfde browser, dan registreert Facebook dat jij het bent en kist het dus foto’s van mensen die jij kent. Zeg nou zelf…je vrienden daar hoor je toch liever bij? Niets menselijks is ons vreemd.

Een andere reden waarom het werkt is dat het laat zien hoeveel mensen jou al geliked hebben. Een getal lijkt al snel groot als het meer dan drie cijers bevat. Heb je nog maar drie volgers, dan is het wellicht handiger om eerst je netwerk wat uit te breiden en dan de Likebox te plaatsen. Of vertel juist dat je net je pagina begonnen bent en vraag mensen jou te helpen de eerste 150 likes te krijgen.

Mensen horen nl. graag bij “de winners”. Onderstaand filmpje illustreert heel goed hoe dit werkt.

TIP 3: Vervang vandaag nog, nee NU, jouw Facebook Likebox door de Facebook Page Plugin.

Het is 23 juni vóór je het weet en het zijn maar een paar simpele stappen.

Stap 1

Open het dashboard van jouw website en ga naar de widget area waar je deze Likebox hebt staan. Verwijder de widget.

Stap 2

Tekst Widget plaatsen | Biz2Web

Plaats een tekstwidget op de plek waar je de Facebook Page Plugin wilt plaatsen

Stap 3

Ga naar jouw Facebook account en verzeker je er van dat je opereert vanaf je persoonlijke account, anders werkt het nl. niet

Stap 4

Klik op onderstaande link: je komt nu op eenaparte pagina waar je de Facebook Page Plugin kunt aanmaken voor jouw pagina.

Hier kun je terecht om jouw Facebook Likebox om te zetten in een Facebook Pageplugin 

Stap 5

Vul Facebook accountnaam in | Biz2Web

Vervang https://facebook.com/facebook door https://facebook.com/jouwaccountnaam

 

Stap 6

facebook-page-plugin-stijl3 facebook-page-plugin-stijl2 facebook-page-plugin-stijl1

 

 

 

 

 

 

Geef aan in de checkboxes wat je wilt laten zien. Met posts, met cover, of juist zonder…

Stap 7

Get the Code Facebook Page Plugin | Biz2WebKlik op Get Code

Stap 8

Code Facebook Page PLugin in tekstvak plakken | Biz2WebKopieer de code in het onderste vak en plak deze in de tekstwidget van jouw website. Wel even opslaan….en klaar!

En dan…

Dan is het natuurlijk zaak om goed aan de slag te gaan met jouw Facebook pagina. Deel je hieronder jouw tips en vragen over hoe je dat wilt doen. Wij zijn heel benieuwd hoe jij jouw bezoekers en volgers weet te boeien.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.