Dubbel feestje voor jarige WordPress

27 mei 2012: WordPress wordt 9 jaar!

Soms lijkt het wel of er geen tijd is geweest zonder WordPress, maar 27 mei was reden voor een feestje. 27 Mei 2003 was namelijk de dag dat de wereld kennis maakt met WordPress 0.7 van Matt Mullenweg en Mike Little. Niemand die toen had kunnen bedenken wat een immense invloed dit zou gaan hebben op de wereld van het bloggen. Om het nog maar niet te hebben over wat dit betekent voor mensen zoals jij en ik.

Zeker sinds de komst van WordPress 3.0 ligt een website binnen ieders handbereik. In principe kun je het allemaal zelf. Zeker als je de handleiding van Easy WordPress Website volgt.

En wil je het toch niet allemaal zelf doen, dan maakt WordPress het jouw ontwikkelaar mogelijk om tegen een schappelijk bedrag een goed werkende website te leveren. Niks geen 10.000 euro projecten meer.

Het is jammer dat nog niet iedereen hiervan de impact ziet. Laatst ontmoette ik nog een ondernemer die voor € 7000,=!! een website had laten bouwen die ik zonder veel problemen voor nog geen tiende had geleverd. En die hij daarna zelf had kunnen onderhouden in plaats van aan een duur beheercontract vast te zitten...zonde!

Al met al ben ik reuze benieuwd wat wij op 27 mei 2013 te vieren hebben met het tien-jarig jubileum van WordPress. De WordPress ontwikkelaars zitten bepaald niet stil en er lijken mooie dingen aan te gaan komen.

In de afgelopen 9 jaar heeft WordPress zich ontwikkeld van een simpele blogging-tool naar een Content Magangement System en nu naar een heus applicatie platform. Volgens Matt Mullenweg zal de volgende fase zich richten op “Social en Mobile”.

En dat viert WordPress met…..

Een nieuwe release! Versie 3.4

Zo eens in de zoveel tijd komt er een nieuwe release van WordPress uit. Stapje voor stapje werken de ontwikkelaars naar een steeds een gebruiksvriendelijker en krachtiger systeem. En met de aangekondigde release van versie 3.4 komen er een paar features beschikbaar die jou als gebruiker ongetwijfeld blij gaan maken. Hou daarom goed je dashboard in de gaten om te kijken wanneer deze vrijgegeven wordt.

Ik zal je niet vervelen aspecten waar ik als techneut van ga glimmen, MAAR DIT WIL JE ECHT WETEN!

Embed je tweets in WordPress 3.4

Al sinds WordPress 2.9 had je de mogelijkheid om simpel je video’s van Youtube, je Flickr foto’s en nog vele andere bronnen te embedden in jouw pagina.

Maar vanaf versie 3.4 heeft WordPress er de mogelijkheid aan toegevoegd om jouw tweets op de zelfde wijze in te voegen in jouw pagina’s en berichten. Gewoon de URL van de tweet op een regel plaatsen en voilá daar staat ie!

Live Theme Customizer

Een andere mogelijkheid die WordPress standaard gaat bieden is de Theme Customizer. Dit gaat echt geweldig worden! In het dashboard van WordPress kun je direct live zien wat voor effecten diverse aanpassingen hebben op het thema dat jij geïnstalleerd hebt. Geen heen en weer switchen meer, aanpassen-save-kijken, aanpassen-save-kijken.

In WordPress 3.4 pas je je je titel, je sub-titel, achtergrondkleur, afbeelding en nog veel meer aan met één muisklik.

In deze video laat Otto van ottopress.com, een van de ontwikkelaars voor WordPress, zien hoe het werkt.

Al met al veel om naar uit te kijken, nu en in de toekomst. WordPress blijft een CMS waarmee jij je als ondernemer perfect kunt laten zien en biedt jou de mogelijkheid dat te doen op een manier die bij JOU past.

Wil je daarbij nog wat ondersteuning dan ben je zoals elke dinsdag tussen 20.00 en 21.00 uur welkom bij onze webinar van Biz2Web. Meldt je hier aan en ontvang de link.

Of laat hieronder een reactie achter.

Graag tot gauw!

 

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: