“Ben ik nou al mijn blogs kwijt?”

Leestijd:

5 minuten

Moeilijkheidsgraad:

“En mijn blogs, kun je die overzetten of ben ik nou alles kwijt?” Een veel gestelde, en terechte, vraag van mensen die bijvoorbeeld eerst op een wordpress.com zijn gaan bloggen. Of die met een eerdere website uit hun jasje zijn gegroeid. En vaak ook de vraag die hen tegenhoudt om die stap te nemen naar de website die hun business nu nodig heeft. Je bent al een hele tijd bezig, hebt inmiddels een relatie opgebouwd met jouw lezers. Dat is veel waard en het zou zonde zijn om dat “down the drain” te gooien omdat je gegroeid bent. Je wilt dus jouw blogs importeren. Een wordpress.com, of ook blogger kun je heel snel opzetten, zonder dat je technische kennis nodig hebt. Echt in no-time kun jij beginnen met bloggen en jouw community bouwen. Vandaar dat veel mensen daarmee beginnen als ze gaan bloggen.

Het gaat om de reacties, niet alleen de tekst

“Ik heb ze anders ook nog wel op mijn computer staan, dan kopieer ik die wel in de nieuwe website.” En ja, dat kan. Je hebt dan in ieder geval de teksten weer terug. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat de waarde van jouw blogs ook in de reacties zit. Immers dat is waar je de verbinding hebt met jouw lezers. En je herkent het vast wel bij jezelf. Dat je de reacties leest en daarna makkelijker ook reageert als er al meer staan. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Mensen willen heel graag ergens bij horen. Hoe meer reacties er staan, hoe meer het gevoel gevoed wordt dat dit iets is waar je bij wilt horen. Er valt ook meer te herkennen, of wel omdat de inhoud van het bericht ondersteund wordt, ofwel omdat er wat aan toegevoegd wordt. Een andere invalshoek, of juist een tegenspraak. Zo ontstaat er dus een echte conversatie tussen jou en je bezoekers en de bezoekers onderling. Veel reacties is ook een signaal dat de inhoud van het artikel goed of belangrijk is, in ieder geval de moeite waard om ook eens naar te kijken, Het is niet voor niets dat veel blogs ook in een overzicht al laten zien hoeveel er op een artikel is gereageerd. Of dat je de mogelijkheid hebt om jouw blogs op populariteit te sorteren. Dat is niet meer dan de hoeveelheid reacties. Daarnaast zullen er her en der op het internet ook nog links naar jouw blogs rondzwerven op het internet. Ook die zijn heel waardevol en je wilt het liefst dat deze bruikbaar blijven. Voor links die naar jouw oude blogsite verwijzen zal er ook nog een redirect ingesteld moeten worden. Vraag jouw webdeveloper hoe dat moet.

Dus ja, je kunt je blogs importeren

De tab

De tab “extra” met de mogelijkheid blogs importeren – exporteren

Natuurlijk onderkende WordPress dit ook. En het zou dan ook heel suf zijn om het mensen moeilijk te maken over te stappen naar een eigen WorPress website met een blog. WordPress heeft daarom standaard de mogelijkheid om jouw blogs van diverse platforms, en dus ook wordpress.com, te importeren. Je gaat daarvoor in jouw dashboard van je website naar het tabje “extra”. Als je dat uitklapt zie je daar importeren en exporteren staan. Klik maar eens op importeren. Je ziet een heel scala aan mogelijkheden met imorteerplugins voor de grootste blogplatforms ter wereld. Wij zien het meest wordpress.com langskomen, soms iemand die van blogger.com of tumbler.com komt. En natuurlijk regelmatig mensen die al een andere WordPress website hebben en de blogs mee willen nemen naar hun nieuwe site.
Mogelijkheden voor blogs importeren naar jouw WordPress website

Importeer mogelijkheden voor blogs vanaf andere blogplatforms in het dashboard van WordPress

Hoe dit werkt wijst zich eigenlijk vanzelf: je kiest onder importeren het platform waar jouw blogs nu staan. Dan krijg je de optie om een plugin te installeren die dit doet. Of, als het om een WordPress website gaat, dan is dit een functie die al in WordPress zelf zit. Op de website waar jouw blogs nu nog staan moet je een export uitvoeren. Als dat ook een WorPress website is doe je dat door op exporteren te klikken. Je hebt dan de mogelijheid om te kiezen voor alle pagina’s en berichten of alleen berichten, pagina’s of media. Je kunt daarbij o.a. zelfs op auteur of categorie selecteren. Cool, als je maar een select gedeelte mee wilt nemen.
Kies voor die opties die relevant zijn bij blogs importeren

Kies voor die opties die relevant zijn bij blogs importeren

Bij deze actie worden dus ook alle reacties, categorieën en tags meegenomen. Die zaken dus die een blog voor jouw website zo waardevol maken. Ik hoop dat dit artikel voor jou een belemmering wegneemt om te kiezen voor een website die bij jou past. Er is niets mis met beginnen met bloggen op de meest simpele manier, maar als jouw business groeit zul je al gauw merken dat je behoefte aan meer krijgt. Het zou zonde zijn als je daarmee het kind met het badwater weggooit en jouw waardevolle blogs achterlaat of maar half meeneemt. Of je laat tegenhouden om naar die website door te groeien die jouw bedrijf nu nodig heeft. Heeft dit artikel over blogs importeren jou geholpen? Of laat het je toch nog met vragen achter? Laat het weten in de reacties hieronder.    

"En mijn blogs, kun je die overzetten of ben ik nou alles kwijt?" Een veel gestelde, en terechte, vraag van mensen die bijvoorbeeld eerst op een wordpress.com zijn gaan bloggen. Of die met een eerdere website uit hun jasje zijn gegroeid. En vaak ook de vraag die hen tegenhoudt om die stap te nemen naar de website die hun business nu nodig heeft.Je bent al een hele tijd bezig, hebt inmiddels een relatie opgebouwd met jouw lezers. Dat is veel waard en het zou zonde zijn om dat "down the drain" te gooien omdat je gegroeid bent. Je wilt dus jouw blogs importeren.Een wordpress.com, of ook blogger kun je heel snel opzetten, zonder dat je technische kennis nodig hebt. Echt in no-time kun jij beginnen met bloggen en jouw community bouwen. Vandaar dat veel mensen daarmee beginnen als ze gaan bloggen.

Het gaat om de reacties, niet alleen de tekst

"Ik heb ze anders ook nog wel op mijn computer staan, dan kopieer ik die wel in de nieuwe website."En ja, dat kan. Je hebt dan in ieder geval de teksten weer terug. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat de waarde van jouw blogs ook in de reacties zit. Immers dat is waar je de verbinding hebt met jouw lezers. En je herkent het vast wel bij jezelf. Dat je de reacties leest en daarna makkelijker ook reageert als er al meer staan.Dat heeft met een aantal zaken te maken.Mensen willen heel graag ergens bij horen. Hoe meer reacties er staan, hoe meer het gevoel gevoed wordt dat dit iets is waar je bij wilt horen.Er valt ook meer te herkennen, of wel omdat de inhoud van het bericht ondersteund wordt, ofwel omdat er wat aan toegevoegd wordt. Een andere invalshoek, of juist een tegenspraak. Zo ontstaat er dus een echte conversatie tussen jou en je bezoekers en de bezoekers onderling.Veel reacties is ook een signaal dat de inhoud van het artikel goed of belangrijk is, in ieder geval de moeite waard om ook eens naar te kijken,Het is niet voor niets dat veel blogs ook in een overzicht al laten zien hoeveel er op een artikel is gereageerd. Of dat je de mogelijkheid hebt om jouw blogs op populariteit te sorteren. Dat is niet meer dan de hoeveelheid reacties.Daarnaast zullen er her en der op het internet ook nog links naar jouw blogs rondzwerven op het internet. Ook die zijn heel waardevol en je wilt het liefst dat deze bruikbaar blijven. Voor links die naar jouw oude blogsite verwijzen zal er ook nog een redirect ingesteld moeten worden. Vraag jouw webdeveloper hoe dat moet.

Dus ja, je kunt je blogs importeren

De tab "extra" met de mogelijkheid blogs importeren - exporteren

De tab "extra" met de mogelijkheid blogs importeren - exporteren

Natuurlijk onderkende WordPress dit ook. En het zou dan ook heel suf zijn om het mensen moeilijk te maken over te stappen naar een eigen WorPress website met een blog.WordPress heeft daarom standaard de mogelijkheid om jouw blogs van diverse platforms, en dus ook wordpress.com, te importeren.Je gaat daarvoor in jouw dashboard van je website naar het tabje "extra". Als je dat uitklapt zie je daar importeren en exporteren staan. Klik maar eens op importeren. Je ziet een heel scala aan mogelijkheden met imorteerplugins voor de grootste blogplatforms ter wereld. Wij zien het meest wordpress.com langskomen, soms iemand die van blogger.com of tumbler.com komt. En natuurlijk regelmatig mensen die al een andere WordPress website hebben en de blogs mee willen nemen naar hun nieuwe site.

Mogelijkheden voor blogs importeren naar jouw WordPress website

Importeer mogelijkheden voor blogs vanaf andere blogplatforms in het dashboard van WordPress

Hoe dit werkt wijst zich eigenlijk vanzelf: je kiest onder importeren het platform waar jouw blogs nu staan. Dan krijg je de optie om een plugin te installeren die dit doet. Of, als het om een WordPress website gaat, dan is dit een functie die al in WordPress zelf zit.Op de website waar jouw blogs nu nog staan moet je een export uitvoeren. Als dat ook een WorPress website is doe je dat door op exporteren te klikken. Je hebt dan de mogelijheid om te kiezen voor alle pagina's en berichten of alleen berichten, pagina's of media. Je kunt daarbij o.a. zelfs op auteur of categorie selecteren. Cool, als je maar een select gedeelte mee wilt nemen.

Kies voor die opties die relevant zijn bij blogs importeren

Kies voor die opties die relevant zijn bij blogs importeren

Bij deze actie worden dus ook alle reacties, categorieën en tags meegenomen. Die zaken dus die een blog voor jouw website zo waardevol maken.Ik hoop dat dit artikel voor jou een belemmering wegneemt om te kiezen voor een website die bij jou past. Er is niets mis met beginnen met bloggen op de meest simpele manier, maar als jouw business groeit zul je al gauw merken dat je behoefte aan meer krijgt. Het zou zonde zijn als je daarmee het kind met het badwater weggooit en jouw waardevolle blogs achterlaat of maar half meeneemt. Of je laat tegenhouden om naar die website door te groeien die jouw bedrijf nu nodig heeft.Heeft dit artikel over blogs importeren jou geholpen? Of laat het je toch nog met vragen achter?Laat het weten in de reacties hieronder.  

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

4 comments
Neem deel aan dit gesprek