Bloggen en SEO: trek de juiste bezoekers

Bloggen en SEO | Leer het met het BlogAtelier en Biz2Web

Bloggen en SEO? Eerst maar eens bloggen toch?

 

Keer op keer hoor je dat je moet zorgen voor goede content voor jouw website, wil je bezoekers trekken en gevonden worden. Oh, en dat je dus vooral moet gaan bloggen.

Nu zijn er onder ons die dan enthousiast achter hun computer kruipen en voor de komende drie maanden blogs uit*oepen. Maar eerlijk gezegd ken ik meer mensen die met een kerm reageren: “jaja…bloggen, moet ik ook gaan doen. Zucht!” Voor die mensen is er nu het De Blogtraining van SAS&SAS. Misschien heb je ons al eens langs zien komen bij de Nederlandstalige Blogathons die we ook organiseren.

Boggen: Blog Ontwijkend Gedrag

Het is onvoorstelbaar hoeveel redenen je kunt verzinnen om geen blogs te gaan schrijven.

  • Geen tijd,
  • Ik kan niet schrijven,
  • Ik weet geen onderwerpen,
  • Ik moet eerst rust in mijn kop hebben,
  • Jij weet ook vast nog wel een paar redenen…ben benieuwd welke. Laat ze wetenin het reactieveld hieronder.

Dat ik ze zo oplepel is omdat ik deze excuses maar al te goed ken. En het gekke is dat ik schrijven eigenlijk helemaal niet zo erg vind. Tenminste als ik het voor de “lol” doe.

Al weer een flinke tijd geleden geleden zat ik samen met mijn dochter in een workshop door Saskia Steur van BlogMeesters: toen nog: “Write Your Content”, want ja…ook voor de business mocht er wel eens structureel iets “op papier” komen.

Wat was dat een fun om te doen! Stap voor stap kwamen we er achter dat wij allemaal verhalen hebben die er om vragen om geschreven te worden. Maar ook dat je die met de juiste techniek zonder al te veel moeite op schrijft. Ieder in zijn of haar eigen stijl.

Nu hebben zowel mijn dochter als ik al vele blogs op onze naam staan. Zij voor “fromfabrictofashion.nl” en ik voor “biz2web.nl”. En ben ik met mijn derde én vierde boek bezig. Boeken die ook steeds uitgebreider worden, maar hey! No sweat!

Bloggen en SEO: beter gevonden worden door de juiste mensen

Inmiddels passen wij op onze blogs voor Biz2Web ook gericht SEO,  in het Nederlands zoekmachine optimalisatie, toe. En het mooie is dat we onze bounce percentages, mensen die direct afhaken, flink hebben zien dalen en de bezoekers die we graag willen hebben beter kunnen sturen. Die succesvolle combinatie: goed bloggen en SEO, zien wij graag bij jou als ondernemer.

Ja, het gaat er natuurlijk om mensen naar jouw website te trekken. Maar nog meer gaat het er om de JUISTE BEZOEKERS te trekken. Bezoekers die dat wat jij te bieden hebt op waarde weten te schatten. Bereid zijn er voor te betalen, omdat ze zien dat het hen helpt om verder te komen.

Bij het analyseren van onze eigen site kwamen we er bijvoorbeeld achter dat wij heeeeeel veel bezoekers trokken op de zoekterm “schattige Pinguin”. Ooit gebruikt in een blog over het Penguin Algoritme van Google. Maar ja, deze mensen kwamen helemaal niet voor een verhandeling over Google…dus zo weer weg. Als er iets slecht is voor jouw site, is het dat.

Dus jammer dan. Hoewel het een leuke toevoeging was voor het verhaal hebben we dat toch maar even aangepast.

En nu: bloggen en SEO voor jou.

Het liefst zien we jou met veel plezier en succesvol bloggen. Vanaf morgen, nou ja, of volgende week. Want het helpt je om beter gevonden te worden, maar ook om contact te houden met jouw doelgroep, met de ogen en oren van jouw markt.

Daarom maken wij jou graag attent op de mogelijkheid een optimale start te maken.

De Blogtrainging van SAS&SAS gaat nl. in de herhaling. Een training waarin bloggen en SEO om en om aan bod komen. Zodat jij als een ware blogmeester naar huis gaat.

Want uiteindelijk gaat het er om dat jouw blog niet alleen leuk of boeiend is om te lezen, waarde biedt aan jouw bezoekers, maar ook gewoon gevonden wordt.

 

Overigens… Ik ben benieuwd naar de creatiefste reden die er is om niet te gaan bloggen.
Wat is jouw reden om niet te gaan bloggen?
En wat heb je mensen te bieden als ze wel op jouw site komen?

Laat je een reactie achter? Zo kunnen we een mooie longlist van excuses maken…

Het beste excuus krijgt van ons een korting van €50 op de eerst volgende blogtraining.

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

4 comments
Neem deel aan dit gesprek