Blog met minder M.E.S.T. naar meer G.R.O.E.I.

Blog met minder M.E.S.T. naar meer G.R.O.E.I.

Je zou denken dat MEST en GROEI bijna synoniem zijn…Wel eens van OVERBEMESTING gehoord?

Maar wat dat nou met bloggen te maken heeft?

Ik zie blogs als de gewassen van jouw website. Waarvan jouw kennis, jouw passie en jouw ervaring de zaadjes zijn.

Bij teveel ondernemers zien we die zaadjes ten onder gaan in de “mesthoop”. Het kost ze veel Moeite, Energie, Stress en Tijd om er mooie blogs uit te laten groeien.

Zonde toch?

En helemaal jammer als er dan ook nog eens niemand komt kijken op jouw met veel MEST geproduceerde blog komt of er een reactie achterlaat. Ken je dat gevoel? Dan ken je zóveel mensen en niemand reageert!

Toch is daar wel degelijk iets aan te doen.

De blogtekstformule

Je kunt om te beginnen eens kijken naar de teksten die je schrijft. Gaat dat over jou of over de lezer? Los je iets op met jouw blog?

Of je wel of niet een groot schrijver bent is in dit geval een stuk minder belangrijk dan je misschien denkt. In deze vlog vertelde ik daar eerder al over.

Wel is het belangrijk om mensen gelijk te vangen, dus een goede titel en openingszin moeten het doen. En dat valt te leren.

De blogvindbaarheidsformule

Verder is het ook handig als jouw blogs gevonden worden door mensen die hun vraag Googlen. Wij zien aan de statistieken dat er een paar blogonderwerpen zijn die veel verkeer via Google trekken. Een kwestie van de goede onderwerpen en keywords kiezen.

Ook dit is te leren. Sterker nog, als je het eenmaal door hebt is het gewoon een leuk spelletje.

De effectief-schrijven-formule

En dan is er nog het aspect van Stress en Tijd.

Als je iedere keer op het allerlaatste moment nog een blog moet produceren en je hebt werkelijk géén idéé waar je het nu weer eens over zult hebben, dan wordt bloggen natuurlijk ook geen feestje.

En ook dát hoeft niet. Ik merk zelf dat ik zoveel weet over mijn vakgebied, dat ik eigenlijk niet meer doorheb hoeveel ik al weet. En daarmee ook te vertellen heb. Wij maken over het algemeen de blogs veel te groot en te zwaar. Veel beter is het om een to-the-point stukje te schrijven over bijvoorbeeld drie aspecten om makkelijker te bloggen. Of één zelfs.

Als je dat systematisch kunt doen, dan heb je echt power in je pen. En al snel een echte blogvoorraad.

Ook dat kun je leren. Snel en effectief schrijven. [rad-hl]Schrijven met impact.[/rad-hl]

Saskia Steur van het Blogatelier leert dit al jaren aan ondernemers, sterker nog ik heb het bloggen van haar geleerd.

Zelf gaf ik met veel succes trainingen om ondernemers te leren beter gevonden te worden. De zogeheten SEO of zoekmachine optimalisatie.

En beiden zijn we er van overtuigd dat dit een hele sterke combinatie is.

SAS&SASAls SAS&SAS hebben we daarom de handen in één geslagen om jou als ondernemer te helpen snel en effectief blogs met impact te schrijven die ook nog eens bijdragen aan jouw vindbaarheid.
Met minder M.E.S.T. naar meer Groei, Reacties, Omzet, Energie en Impact

Daarvoor hebben wij voor jou een drie-trapsraket klaar staan.

Allereerst nodigen we jou van harte uit bij[rad-hl]ons webinar[/rad-hl] waar we je de belangrijkste tips aan de hand doen om met jouw blogs te scoren. [rad-hl]Meld je hier aan als je snel een vliegende blogstart wilt maken.[/rad-hl]

[rad-hl]Wil je daarna echt aan de slag? Dan ben je van harte welkom in onze SAS&SAS Bossche Bollen training op 11 juni.[/rad-hl] Als de Blogsisters geven wij jou een hele dag de gelegenheid om jouw blogskills aan te scherpen en de SEO onder de knie te krijgen.

Gegarandeerd dat jij met een mooie blog de deur uit stapt en de zekerheid dat je dit elke week kunt doen. [rad-hl]Direct aanmelden…dat kan hier![/rad-hl]

Als klap op de vuurpijl organiseert Biz2Web samen met het Blogatelier [rad-hl]op 25 juni de Bloggathon.[/rad-hl] Een leuke en inspirerende online en offline doe-dag met een wedstrijdelement. Wil jij voor de komende drie maanden jouw blogs klaar hebben staan dan is dit zeker een event dat je niet wilt missen!

Bovendien maak je de kans op de [rad-hl]Bloggathon Award als jouw blog de beste blog van de dag blijkt te zijn.[/rad-hl]

Wil je hiervan op de hoogte blijven, [rad-hl]laat een ractie achter hieronder en we’ll keep you informed.[/rad-hl]

wijzende-vingerOndertussen zijn wij benieuwd wat jouw blogMEST is en waarin jij wilt GROEIen. Laat het hieronder weten bij de reacties.

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter: