Afbeeldingen in berichten en artikelen

Als je artikelen of berichten plaatst op jouw WordPress Website dan zul je daar ook afbeeldingen bij willen gebruiken.

Afbeeldingen maken het interessanter om jouw teksten te lezen en ondersteunen jouw boodschap. Vaak kun je met één afbeelding zoveel meer zeggen dan met een lap tekst.

WordPress maakt het je gemakkelijk om afbeeldingen, of zelfs video’s via de tekstverwerker in jouw berichten te plaatsen. En evenzo heeft de tekstverwerker de mogelijkheid om de instellingen nog wat te verfijnen, zodat de afmeting en de plaats het best uitkomen in jouw artikel.

Afbeeldingen uploaden

Afbeeldingen toevoegen en bewerken gaat in pagina’s en berichten op de zelfde manier.

Ga om te beginnen in de linkerkantlijn staan met de cursor op de hoogte waar de bovenkant van het plaatje moet komen.

Media uploadknop | Easy WordPress WebsiteHet eerste dat je daarna doet is een plaatje uploaden. Dat doe je door op het media icoontje boven de knoppenbalk te klikken. Je komt dan in een upload-scherm waarmee je bestanden op kunt halen van jouw eigen computer, het internet of uit de mediabibliotheek Een plaatje staat in de media bibliotheek als je het al een keer eerder ge-upload hebt.

In de meeste gevallen zul je een plaatje van jouw computer op willen halen.. Kies een afbeelding uit en klik op uploaden.

Gegevens voor de Media bibliotheek | Easy WordPress WebsiteJe krijgt nu een scherm te zien waarin je al diverse instellingen kunt doen voor de afbeelding.

Geef hier in ieder geval een Alternatieve tekst op. Deze wordt o.a. Getoond als jouw plaatje om de ‘e’en of andere reden niet getoond wordt in de browser.

De titel wordt gegenereerd a.d.h.v. De naam van het plaatje. Maar soms is dat wat nietszeggend, bijv 1065863VDR. Dit wordt wel getoond als je met de muis over de afbeelding hovert. Vul hier daarom iets zinnigs in.

Dan kun je nog kiezen of het plaatje links, rechts of in het midden uitgelijnd moet worden of helemaal niet. De tekst zal zich in de resterende ruimte om het plaatje heen vouwen, behalve als je “geen uitlijning” meegeeft.

Ook kun je ruwweg een grootte meegeven.

Heb je alles naar tevredenheid ingevuld, dan klik je op “ invoegen in bericht” . Je ziet het er nu al inde tekstverwerker in staan. Wil je weten hoe het er op het scherm uit ziet, dan zul je ook nog even op publiceren of bijwerken moeten klikken en in je browser kijken.

De WordPress tekstverwerker is nl. een WordPress onderdeel dat zich op de inhoud richt en de WYSIWYG (What You See Is What You Get) is niet 100%. Veel hangt ook af van het thema dat je gebruikt.

Het kan natuurlijk heel goed dat je tevreden bent. Maar mocht dat nou niet zo zijn, dan kun je er altijd nog wat aan veranderen.

Ga daarvoor terug naar je bericht in de tekstverwerker en klik op het plaatje in de WYSIWYG-modus. Er wordt een blauwe laag zichtbaar met twee icoontjes. Klik je op de rode cirkel met de streep erdoor, dan verwijder je het plaatje. Het andere icoontje geeft je allerlei aanpassingsmogelijkheden.

Geavanceerde instellingenZo kun je bijvoorbeeld een rand toevoegen om jouw plaatje Met horizontale en verticale spatie kun de witruimte tussen de tekst en jouw afbeelding groter maken. Hiermee kun je een afbeelding meer naar beneden drukken waardoor hij bijvoorbeeld mooi uitlijnt met jouw tekst.

Ook kun je de grootte van jouw afbeelding nog verder finetunen met de schuif links boven.

Sla wel altijd alle wijzigingen op!

Heel veel succes en verluchte berichten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

2 comments
Neem deel aan dit gesprek