AddThis Smart Layers, a smart thing to do…

Flirten met jouw website AddThis Smart Layers | Biz2Web

Een flirtcursus voor jouw website

Flirten met jouw website AddThis Smart Layers | Biz2WebWat doe jij met jouw website? Als het goed is een beetje flirten met jouw bezoekers, mag ik hopen. Je laat wat zien, maakt ze lekker, tilt een hier en daar een zoom van je rok op in de hoop dat ze achter je aan komen, geeft ze je stralendste lach om ze uiteindelijk daar te krijgen waar je ze hebben wilt. Of waar je weet dat ze gewoon moeten zijn. Omdat jij ze daar kunt helpen. 

En natuurijk daag je ze uit aan iedereen die het maar horen wil te vertellen van hun nieuwe ontdekking. Een beetje pronken met jouw veren mag best. Wil je daar meer over weten, downoad dan ons gratis e-book “Vóór je begint” in de zijbalk van deze blog.

In deze blog laat ik je zien hoe je hiermee een goed begin maakt met één plugin: AddThis Smart Layers

Maar…het gaat toch om de inhoud!?

Natuurlijk! Zonder dat zul je in ieder geval verzekerd zijn van slechts éénmalige bezoekers. Hoe knap en aantrekkelijk je website ook mag ogen. Dus wat dat betreft zul je nog steeds aan de bak moeten.

Maar wat als jij jouw bezoekers met één tool makkelijk attent kunt maken op wat jij nog meer te bieden hebt. Én ze daarnaast ook nog eens elegant en duidelijk uitnodigt om dat te delen…

Een tijd geleden schreef ik al over twee Related Content plugins en ook over mogelijkheid om met sociale media te delen zijn al de nodige woorden geschreven. Mensen die Biz2Web wat beter kennen weten ook dat wij zweren bij de sociale media plugin AddThis. Degelijk, mooi, naar eigen hand te zetten en met de mogelijkheid om te meten wat er gebeurt met jouw follow- en sharebuttons. Mooier kon bijna niet.

En nu heeft AddThis ons enige tijd geleden toch weten te verrassen

Met AddThis Smart Layers. Slimme Lagen. Ik was gelijk verkocht!

Met deze nieuwe functionaliteit combineert AddThis precies het uitnodigen op de website met de uitnodiging om te volgen en delen. Om dus nog meer betrokken te raken bij jouw website. Dat wil ik jullie niet onthouden.

Oke? Vertel!

Met AddThis Smart Layers heeft AddThis jou ineens vier nieuwe mogelijkheden gegeven om jouw bezoekers te verleiden.

 Dashboard AddThis Smart Layers | Biz2Web

4 Mogelijkheden om jouw bezoekers op andere content attent te maken én ze uit te nodigen om dit te delen of jou te volgen.

Je kent ze wel, van die sociale media buttons die in de zijkant van een website meestuiteren als je scrolt. Een soort vlieg die maar om je hoofd blijf zwermen. Grrr, ga weg!

Toch was de gedachte er achter wel in orde. Als de buttons makkelijk bereikbaar zijn en altijd in beeld is de kans groter dat jouw bezoekers jouw site delen.

AddThis snapte dit, maar snapte ook de ergenis van de bezoekers. De nieuwe share buttons die je met AddThis Smart Layers aan de zijkant van jouw site kunt tonen zijn stijlvol en bovenal…ze stuiteren niet. Veel rustiger voor jou ogen. 

Share buttons AddThis Layers | Biz2WebOok maakt AddThis Smart Layers het je heel makkelijk om Follow Buttons rechts bovenin jouw website te plaatsen. Als je de optie in het  dashboard aanzet en de juiste accountnamen invult ben je gelijk volgbaar.

Maar dit is niet alles! Zoals ik noemde waren er basically twee plugins die je in kon zetten om bezoekers op jouw website te attenderen op andere content die ze wellicht ook interessant vinden. En nu…nu doet AddThis Smart Layers dit ook. En wel op twee manieren.

Als jouw bezoekers naar beneden scrollen kun je ze vier suggesties bieden van pagina’s of artikelen die onderaan in de footer verschijnen. Vier keer een reden om verder te kijken.

Recommended Content AddThis Smart Layers | Biz2Web

Je kunt het ook iets subtieler doen door rechtsonderin een ‘next’-item te laten verschijnen

Next AddThis Smart Layers | Biz2Web

Al deze mogelijkheden zijn al beproefde technieken. Ze zorgen voor meer verkeer naar en op jouw website. AddThis heeft dit nu allemaal voor jou in één handig plugin gestopt die het ook nog eens visueel mooi oplost.

Ik zou zeggen…give it a try!

Wat vind jij van deze AddThis Smart Layers plugin? Ga je hem gebruiken, of gebruik je hem al?

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

Nooit meer worstelen met je WordPress website?

Biz2Web maakt WordPress makkelijk voor ondernemers.