5 tips voor een succesvolle 1e Blogathon of gewoon meer resultaat met je blog

Gisteren gaf ik samen met Saskia Steur een geweldige blogtraining aan een stel ondernemers die inzagen dat zakelijk bloggen voor hen onontbeerlijk is geworden en de tijd om zich daar met excuses en beren vanaf te laten houden voorbij is.

Wat denk je dat de voornaamste conclusie van hen was na de training? …

Juist ja, je moet het gewoon doen!

De eerste keer, die ongetwijfeld heel erg ongemakkelijk voelt, die allerlei twijfels en rode knoppen activeert, zie deze als een springplank. Het kan daarna alleen maar beter, verder, hoger, meer worden.

Het was ook echt geweldig om dat te zien gebeuren. Bij alle deelnemers.

Dat heeft ons dan ook nog meer gesterkt in de overtuiging dat de 1e Nationale Blogathon een supergoed idee is. Want daar ga je hét doen, nog eens doen en verder met doen! Totdat dat zeurstemmetje in je achterhoofd stiller en stiller wordt en uiteindelijk verdwijnt.

Daarom in dit artikel een aantal tips op een rijtje om succesvol deel te nemen aan je eerste Blogathon. Of om gewoon met meer resultaat aan de slag te gaan met je blog.

Tip1

Ken je doelgroep: weet voor wie je schrijft. Zoals jij ook je praten aanpast aan jouw toehoorder, kom je ook beter aan wanneer je met de juiste toon schrijft. En wees daar ook consistent in. Als je eenmaal jouw stijl hebt gevonden ga daar niet te veel in zwabberen maar houd het dicht bij hoe je zelf bent qua stijl.

Tip 2

Stel de juiste vragen en geef antwoord. Stel de vragen die jouw lezers beantwoord willen hebben en geef in jouw blog de wat en waarom antwoorden op deze vragen. Geen idee met welke vragen je lezers en klanten zitten? Geen probleem, dat is dus je eerste blog.

Tip 3

Gebruik een systeem om jouw blogs op te bouwen. Saskia Steur heeft daarvoor haar beproefde blogrecept. Met een dergelijk systeem bespaar je jezelf veel stress met bedenken wat er nu in jouw blog moet komen.

Tip 4

Vraag feedback. Op je blog in de reacties, maar ook voor je je blogs publiceert. Zeker in het begin kan dat je helpen om beter af te stemmen op jouw doelgroep.

Tip 5

Maak het niet te groot. Je schrijft geen roman. Het gaat er niet om de Pulitzer Prize te winnen dus je hoeft geen lap tekst van 10.000 woorden te schrijven. Per blog 1 specifiek onderwerp voldoet prima.

Bonus tip

[rad-hl]Doe mee aan onze Blogathon![/rad-hl] 😉

Je krijgt op deze dag een speedtraining van zowel Saskia Steur (schrijftechniek) als Saskia Frankena (SEO) en gaat daarna samen met alle andere deelnemers aan de slag om er een geweldige middag van te maken waar je de weken daarna nog veel plezier van hebt en je het nog jaren over zult hebben.

Daarnaast maak je dan natuurlijk ook nog kans op 1 van de volgende awards:

  • Meeste blogs in een middag.
  • Beste blog van de middag (vakjury prijs).
[rad-hl]Meer informatie en aanmelden?[/rad-hl] https://biz2web.nl/blogathon/

Of laat ons hieronder weten wat je er van weerhoudt om deel te nemen. Misschien kunnen we je helpen om je drempelvrees te overwinnen. We horen graag van je!

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

Nooit meer worstelen met je WordPress website?

Biz2Web maakt WordPress makkelijk voor ondernemers.