4 plugins en een niet-plugin waarvan je je afvraagt hoe je ooit zonder kon…

Vragen stellen | Easy Wordpress Website | Biz2Web

Heerlijk al die vragen op ons forum, in de mail en van onze klanten. Dat geeft mij mooi een beeld waar jullie als gebruikers mee zitten. Ik realiseer mij daardoor dat ik al een tijdje niet veel over plugins geschreven heb. Terwijl dat één van de dingen is die WordPress tot zo’n mooi systeem maken. Iedere dag op de hele wereld zijn er mensen aan het werk. Voor jou. Voor jouw WordPress site.

Daarom vandaag weer eens een paar plugins waar ik de afgelopen tijd enthousiast over ben geraakt.

cbnet Twitter Widget van Chris Bennett

twitter | Easy WordPress Website | Biz2WebJe website verbinden met Social Media. Je kunt er niet meer omheen. Tenminste als je wilt dat hij werkt voor jou. Ben jij een ondernemer die regelmatig twittert? Dan is het een goed idee om te zorgen dat jouw tweets ook verschijnen op jouw site. Mooier nog als jouw bezoekers daar ook nog direct op reageren.

Zo maak je het je bezoekers heel makkelijk om hun ervaring of gedachten over jou te delen.

Er zijn veel Twitter integratie plugins. En veel heb ik er al geprobeerd. Maar twee weken geleden stuitte ik op deze: cbnet Twitter Widget. Wat ik er zo fijn aan vind is dat hij heel makkelijk aan te passen is.

Allereerst de grootte en de kleuren van de widget. Dat doe je door gewoon de juiste code in te vullen. Kleuren beginnen altijd met een # en dan 6 cijfers of letters. Wil je er meer over weten? Kijk dan eens op deze website.

Maar ik denk dat deze plugin voor jou nog meer biedt door alle andere instellingen die het heeft. Je kunt namelijk heel precies aangeven wat je wilt tonen. Alles van een account, alleen een search, of juist een lijst, of alleen de favorites?

En hoeveel wil je laten zien, met welk tijdsinterval…wel of geen avatars, timestamps…noem maar op. Eigenlijk alles wel. Ik weet wel welke ik de volgende keer neem om tweest weer te geven.

Maxbuttons [maxbutton id=”3″]

Soms wil je dat je bezoekers maar één ding overblijft: “Hit The Button!!!” En daarvoor is het fijn om een strak uitziende opvallende knop te hebben met natuurlijk een link er achter.

Wij gebruiken daar vaak Maxbuttons voor. Hij is er in een free en betaalde versie, maar met de gratis variant kom je al een heel eind.

Je kunt zoveel knoppen aanmaken als je wilt en die door middel van een short-code overal op je website plaatsen waar jij wilt. Je kunt 1 knop ook meerdere malen gebruiken.

WPML Vertaalplugin

Is jouw doelgroep internationaal? Grote kans dat je je website in meer talen aan wilt bieden. Daarvoor gebruiken wij sinds enige tijd WPML. Deze plugin is niet gratis, maar volgens ons wel verreweg de beste. Voor diverse toepassingen zijn er ook koppelingen gemaakt, o.a. voor diverse e-commerse oplossingen. Overigens is die $79 volgens mij meer dan waard als je je ook internationaal goed wilt presenteren.

In deze WPML begin je met de basistaal in te stellen. Mijn advies is de taal van de WordPress installatie te nemen. Daarna geef je aan welke talen je nog meer wilt gebruiken. Je kunt vrij gemakkelijk nieuwe vertaling maken of aanpassen, zonder allerlei code toe te voegen. Zoals dat bijvoorbeeld wel moet in qtranslate. Verder heb je de mogelijkheid om ook de boodschappen die er uit plugins komen te vertalen, of categorieën en tags meertalig te maken.

Het is een hele uitgebreide plugin met veel mogelijkheden. Dat maakt dat hij wel simpel is maar niet makkelijk.

Marketpress Mollie iDEAL, ook voor Sisow

Heb je een webshop? In Nederland? Dan wil je ook vast een goede manier om mensen met iDEAL te laten betalen. In ons land tenslotte de meest gebruikte manier om internet betalingen te doen. Makkelijk toegankelijk en gelijk afrekenen.

Omdat wij met Marketpress werken wilden we ook een oplossing die jou zonder teveel gedoe in staat stelt om gebruik te maken van dit systeem. Doe je dit via jouw bank dan loop je al gauw tegen een hoop gedoe aan rondom toestemming en vooral implementatie en kosten. Om nog maar niet te spreken waar je mee te maken krijgt als je van bank wilt wisselen. Onze oplossing daarvoor is om gebruik te maken van Mollie, of als je toevallig nog geen zakelijke rekening hebt Sisow.

Dit biedt je de mogelijke om hier, onafhankelijk van jouw bank, zonder verder abonnementskosten gebruik van te maken.

Marketpress Mollie iDEAL is verkrijgbaar bij Biz2Web.

En dan nu de Niet-Plugin

Ik merk dat veel mensen hem nog niet door hebben, maar in de nieuwe versie van WordPress is het dus niet meer nodig om voor het embedden van filmpjes van video sites als Youtube en Vimeo een aparte plugin te gebruiken.

Gewoon de url kopiëren en Klaar!!! Kort maar krachtig dus…

Heb jij nog een vraag of een aanvulling? Ik hoor het graag in het reactieveld.

Heeft dit artikel jou geholpen? Laat het je vrienden weten met de buttons hieronder…

 

Over Saskia Frankena

Ik wil dat Biz2Web de partij is waar jij je thuis voelt. Mijn achtergrond in zowel de ICT als het onderwijs breng ik bij Biz2Web samen. Dat is handig bij het vertalen van jouw wensen naar een goede oplossing.

Laat een reactie achter:

3 comments
Neem deel aan dit gesprek